Sūrio sriuba
- Details
- 6 Comments
Tos šventės visada susuka man galvą ? Skubi leki, o taip norėtųsi bent kartą sutikti šventes ramiai ir pilnai pasirengus. Bet… Gerai, kad bent nuotraukas savo atradau, nes kopijuojant daug daug nuotraukų iš fotoaparato jos buvo pasimetusios ?
O dabar labai trumpai apie šią sriubą – labai skani ir soti sriuba. Man kaip grybų mylėtojai, labai skani. Vyras valgė tik dėl to, kad skaniai atrodė skrebučiai, nes jam per stipriai jautėsi grybų skonis (na jis jų tikrai nemėgsta).
Sūrio sriuba
Užtruksime:
Išeiga: 6 porcijos
Ingredientai:
- 1-2 porai
- 1 didelis svogūnas
- 100 g pievagrybių
- 500 g maltos kiaulienos
- 400 g tepamo lydyto sūrio
- 1/4-1/2 l vandens
- 1 v.š. sultinio iš kubelių
- 3-4 riekelės baltos duonos
Instrukcijos:
- Porų baltą dalį ir svogūną supjaustyti žiedeliais.
- Į puodą įpilti vandenį ir įdėti sultinį.
- Gautą sultinį užvirti, sudėti supjaustytus svogūną ir porus. Virti ant mažos ugnies, kol suminkštės.
- Maltą mėsą be riebalų pakepinti keptuvėje iki rudos spalvos.
- Į verdamus svogūnus sudėti pakepintą mėsą ir supjaustytus grybus. Pavirti 5-10 min.
- Sudėti lydytą sūrį ir virti, kol jis išsilydys.
- Patiekti su pakepintais baltos duonos kubeliais.
- Skanaus!
o va čia smagus variantas 🙂 mėgstu tokius.
norėčiau atrasti daugiau tokių sriubų – skanių, greitai padaromų ir gražiai atrodančių 🙂
Bandziau si savaitgali, pirshtelius apsilaizhysi, super receptukas!!!
Oi kaip malonu skaityti tokius komentarus 🙂 Ačiū labai praskaidrino nuotaiką. Man to labai reikėjo 🙂
ausrele, turetum didziuoti :)) zinok dabar nebegaliu atsiginti namishkiu kada kita karta ja darysiu …
Tik nedaryk per dažnai 🙂 Tegul pasiilgsta, bus daug skanesnė ir ilgiau mėgs 🙂