Menu

Marmurinis šokoladainis su moliūgu

  • Marmurinis šokoladainis su moliūgu
  • Marmurinis šokoladainis su moliūgu
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Marmurinis šokoladainis su moliūgu


Autorius: Aušra

Data:

Taip taip, aš moliūgų masės dar tikrai turiu 🙂 Tad ir naudoju. Šį kartą važiuojant į svečius norėjosi kažko šokoladinio ir galbūt ne tokio sveiko. Gamyba tikrai labai paprasta, tik pabijojusi kepiau 10 minučių ilgiau, bet po antro bandymo sakiau tikrai kepsiu maksimum 5 minutėm ilgiau. Na aš tiesiog vis bijau, kad bus nevalgomas pyragas. Bet viskas buvo gerai, mano dukriukas, kuris šiaip nemėgsta sausų sausainių ar pyragų, labai išgyrė ir užsiprašė pakartoti. Antrą kartą kepdama pamažinau cukraus, ir deja, mane pastebėjo 🙂 Ir dukra, ir vyras pasakė, kad pyragas kitoks… Tad sakiau kepant dar kartą šį pyragą tikrai proporcijų nekeisiu – pasitikėsiu tuo kas jau yra atrasta 🙂

Marmurinis šokoladainis su moliūgu

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 16 porcijos
Kaloringumas: 278 kcal / porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 115 g sviesto
  • 170 g šokolado, susmulkinto gabaliukais
  • 4 dideli kiaušiniai
  • 1 1/2 p. cukraus
  • 2 a.š. vanilio cukraus
  • 2 p. miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 1/2 a.š. druskos
  • 1 p. moliūgo tyrės
  • 3 v.š. aliejaus
  • 1 a.š. cinamono
  • 1/4 a.š. malto muskato

Instrukcijos:

  • Įkaitinti orkaitę iki 175°C, o 18×25 cm kepimo formą iškloti kepimo popieriumi.
  • Nedideliame puode ištirpdyti sviestą. Sudėti šokolado gabaliukus ir nuimti nuo ugnies. Po kelių minučių išmaišyti ištirpusį šokoladą ir sviestą. Jei šokoladas nespėjo išsilydyti – puodą lengvai pašildome.
  • Dideliame inde sumaišyti kiaušinius, cukrų ir vanilę. Maišyti 3-4 minutes, kol masė pasidarys tiršta ir švelniai geltona.
  • Sudėti miltus, kepimo miltelius ir druską. Lengvai permaišyti, tik kol įsimaišys miltai.
  • Maždaug trečdalį tešlos perdėti į kitą indą ir į ją įmaišyti moliūgų tyrę, aliejų, cinamoną ir muskatą.
  • Šokolado masę įmaišyti į likusią tešlą ir truputį daugiau nei pusę tešlos supilti į kepimo indą.
  • Ant viršaus supilti moliūgų tešlą.
  • Galiausiai likusią šokoladinę tešlą išdėlioti šaukštu ant viršaus.
  • Pasiėmus peilį ar šaukšto kotu keletą kartų gerai perbraukti per pyragą, kad susidarytų marmurinis vaizdas.
  • Kepti apie 40-45 minutes, arba kol braunio kraštai atšoks nuo kepimo indo kraštų.
  • Išeina 16 skanių šokoladainio gabaliukų!

Šaltinis: babble.com

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Polentos blyneliai

Polentos blyneliai

Kažkaip paskutiniu metu pradedu pasiilgti blynų. Namuose jų gal gerą pusmetį nekepiau. Bet panašu, jog ne tik aš viena jų pasiilgau, nes šeimyna šiuos blynus įvertino puikiai. Jei neturite polentos, o kukurūzų kruopas tingite smulkinti, tai manau galima keisti kukurūzų miltais. Tik tada gali prireikti daugiau pieno.

Vaikų sausainiai

Vaikų sausainiai

Praeitą savaitgalį kartu su vaikais kepiau sausainius. Buvo visiems smagu 🙂 Labai džiaugiuosi, kad radau sviestinių sausainių tešlą, kurios nereikia šaldyti. Suminkai tešlą ir iš karto gali kurti meną 🙂 Žinoma tokia tešla turi savo niuansų – jos negalima kočioti ir išspausti formelėmis. Viskas turi darytis iš rutuliukų ir pagaliukų. Bet kai atsipalaiduoji, fantazija liejasi laisvai. Šį kartą pavyko padaryti man tik gėlytę, nes tešlą buvau atidavusi vaikams. O pirmą kartą kai su dukra kepėm šiuos sausainius tai pridarėm ir kirmelyčių, ir drugelių, ir gėlyčių, ir vėžliukų. Na tikrai yra ką padaryti. Svarbiausia, kad rutuliukai būtų daugmaž vienodo dydžio – tada iškeps tolygiai. Tad jei norite linksmai praleisti savaitgalį su vaikais – reikia tik vos kelių produktų ir kelių minučių tėvų dėmesio. Visą kitą padarys vaikai 🙂

Maltos mėsos blyneliai

Maltos mėsos blyneliai

Kitaip tariant kai mėsos nėra daug, arba kaip užmaskuoti mėsą 🙂 (4-6 porcijos) 1-2 marinuoti agurkai 2 kiaušiniai 300 ml vandens 200 g miltų 300 g maltos mėsos 100-200 g tarkuoto fermentinio sūrio druskos juodųjų …

Marmurinis moliūgų pyragas su kremine varške

Marmurinis moliūgų pyragas su kremine varške

Atrodytų paprastas pyragas, bet ypatingą skonį suteikia kreminė varškė. Ji pyragą tiesiog pakylėja į kitą lygį 🙂

Stori blynai

Stori blynai

Net keista, kad visų reikalingų produktų buvo namuose. Tad nedelsdama kibau išbandyti iš naujos knygutės kažko skanaus. O skanu buvo tikrai… labai labai… Sėdžiu prisikirtusi ligi soties ir vis tiek dar akys žiūri į tuos kelis likusius lėkštėje blynelius… Ir kaip džiaugiausi, kad dariau tik iš pusės kiekio. Nors knygoje parašyta, kad čia viskas tik dviems porcijoms, mano akimis žiūrint čia visos šešios ?