Moliūginiai keksiukai su šokolado gabaliukais
- Details
- Leave a Comment
Mažinam šaldiklio atsargas ir didinam vietą būsimoms naujoms atsargoms. Tad iš moliūgų tyrės kepiau keksiukus, kurie sakyčiau yra visai dietiniai. Juos pasirinkau, kadangi mano vaikai mėgsta visada užkąsti prieš miegą, o aš nenoriu kad tai būtų labai saldus užkandis. Pasirinkimas sulaukė įvertinimo – kitai dienai vaikai paliko vos 10 mini keksiukų (žinoma ir tėtis prisidėjo 🙂 ). Tad teko sutarti kitos dienos vakare, kad greitai kepsim vėl, nes keksiukai buvo ne itin saldūs, bet drėgni ir svarbiausia su šokoladu 🙂
Moliūginiai keksiukai su šokolado gabaliukais
Užtruksime:
Išeiga: 24 mini keksiukai
Kaloringumas: 104 kcal / mini keksiukas
Ingredientai:
1 p. = 237 ml
- 1 p. paprastų kvietinių miltų
- 1/2 p. pilno grūdo kvietinių miltų
- 1/4 p. smulkintų linų sėmenų arba kviečių gemalų
- 2 a.š. kepimo miltelių
- 1/2 a.š. cinamono
- 1/4 a.š. druskos
- 1 p. moliūgo tyrės
- 2 dideli kiaušiniai
- 1/2 p. rudojo cukraus
- 1/2 p. lieso pieno
- 1/3 p. aliejaus
- 1/2 p. šokolado gabaliukų (naudojau tik 50g)
1 a.š. vanilinio cukraus
Instrukcijos:
- Įkaitinti orkaitę iki 180°C. 24 mini keksiukų formeles ištepti plonu sviesto sluoksniu.
- Inde sumaišyti abiejų rūšių miltus, linų sėmenis, kepimo miltelius, cinamoną ir druską.
- Kitame inde sumaišyti moliūgo tyrę, kiaušinius, rudąjį cukrų, aliejų, pieną ir vanilinį cukrų.
- Supilti skystą mišinį į miltų mišinį ir išmaišyti.
- Paskutinius sudėti šokolado gabaliukus ir lengvai permaišyti.
- Arbatiniu šaukšteliu dėti tešlą į keksiukų formeles.
- Kepti 15-18 minučių arba kol dantų krapštukas įsmeigtą į keksiuką ištrauksite švarų. Jei kepsite normalaus dydžio keksiukus, kepti reikės 20-23 minutes.
- Iškepus keksiukų formą išimti iš orkaitės ir padėti ant grotelių pravėsti 5 minutėms. Tada keksiukus išimti iš formelių ir atvėsinti galutinai.
- Skanaus!
Šaltinis: MealMakeover Moms