Morkų tortas
- Details
- 2 Comments
Skanus tortukas (ar tai pyragas), ypatingai kitą dieną, nes pasidarė daug sultingesnis.
Morkų tortas
Užtruksime:
Išeiga: 12 porcijų
Ingredientai:
- 300 g morkų
- 200 g migdolų
- 4 kiaušiniai
- 200 ml cukraus
- 1/2 citrinos
- 150 ml kvietinių miltų
- 1 a.š. kepimo miltelių
- žiupsnelis druskos
- Glajui:
- 200 g šviežio sūrio (naudojau rikotą)
- 25 g sviesto arba margarino
- 100 ml cukraus pudros
- 1/2 citrinos
Instrukcijos:
- Nuskusti ir trintuve susmulkinti morkas.
- Verdančiu vandeniu perlieti migdolus ir nulupti odelę. Sumalti juos mėsmale arba susmulkinti smulkintuvu.
- Gerai suplakti kiaušinių trynius su cukrumi.
- Sutarkuoti citrinos žievelę, išspausti sultis ir įmaišyti į tešlą.
- Sumaišyti kvietinius miltus, kepimo miltelius ir druską.
- Pakaitomis su migdolais ir morkomis sudėti gautą masę į plaktus trynius.
- Suplakti kiaušinių baltymus, kad suputotų, ir supilti į tešlą.
- Supilti gautą masę į gerai suteptą ir miltais pabarstytą 26cm skersmens kepimo formą.
- Nustatyti 175 laipsnių temperatūrą ir maždaug 45 minutes kepti apatinėje orkaitės dalyje.
- Išimti tortą iš formelės, uždengti ir atvėsinti.
- Paruošti glajų. Tam eikia gerai išmaišyti sūrį su minkštais riebalais ir cukraus pudra. Pagardinti tarkuota citrinos žievele ir išspaustomis citrinų sultimis.
- Užtepti glajų ant atšalusio torto.
- Skanaus!
Šaltinis: Didžioji virtuvės knyga (Alma littera, 2004)
kaip skaniai viskas atrodo.
Kviečiu ne tik grožėtis, bet ir išbandyti 😉