Marmurinis moliūgų pyragas su kremine varške
- Details
- Leave a Comment
Atrodytų paprastas pyragas, bet ypatingą skonį suteikia kreminė varškė. Ji pyragą tiesiog pakylėja į kitą lygį 🙂
Marmurinis moliūgų pyragas su kremine varške
Užtruksime:
Porcijų kiekis: 12 porcijų
Kaloringumas: 318 kcal / porcija
Ingredientai:
1 p. = 237 ml
- 6 v.š. sviesto, išlydyto ir atvėsinto
- 1 3/4 p. cukraus
- 3 dideli kiaušiniai
- 1 p. moliūgų tyrės
- 1 3/4 p. miltų
- 1 1/2 a.š. cinamono
- 1 a.š. kepimo sodos
- 1/2 a.š. kepimo miltelių
- 1/2 a.š. malto muskato
- 225 g kreminės varškės, kambario temperatūros
- 1/3 p. vandens
Instrukcijos:
- Inde sumaišyti sviestą ir 1 1/2 puodelio cukraus iki vientisos masės.
- Įmušti 2 kiaušinius, sudėti moliūgų tyrę ir vandenį. Išmaišyti.
- Kitame inde sumaišyti miltus su cinamonu, soda, kepimo milteliais ir muskatu.
- Sumaišyti abiejų indų turinius ir supilti tešlą į 26cm skermens kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi.
- Inde išmaišyti kreminę varškę su likusiu kiaušiniu ir likusiu 1/4 puodelio cukraus iki vientisos masės.
- Šaukšteliu paskirstyti kreminę masę lašeliais ant pyrago.
- Su peiliu perbraukti (ale pjauti) per pyragą kelis kartus, kad kreminė varškė įsimaišytų lengvai į pyragą.
- Kepti iki 180°C iš anksto įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, arba kol moliūgų pyragas (ne kreminė varškė) paspaudus atšoks atgal.
- Atvėsinti kepimo formoje ir tik tada pjaustyti gabaliukais.
- Skanauti!
Šaltinis: the baker chick