Vištiena Piccata
- Details
- Leave a Comment
Labai skanus receptas 🙂 Gaminau jau senokai, bet bevedant receptą vėl jos taip užsimaniau! Citrina man nuo vaikystės tinka beveik visur. Na nepatiko tik mielinėse bandelėse 🙂 Bet visur kitur – tinka. Smagu, kad ir mano šeimynai citrina daugumoje nesaldžių patiekalų patinka. Mano mergaičiukė net kaparėlius apsilaižydama valgė 🙂 Kažkada seniai seniai, prieš daug metų 🙂 gaminau pagal Forellės receptą, jis yra labai panašus šiam, tik padažo gaunasi daugiau ir citrinos daug daugiau dedasi. Manau idealiausias variantas būtų – Forellės ir mano mišinys, t.y. daugiau padažo bet saikingai citrinos sulčių 🙂
Vištiena Piccata
Užtruksime:
Porcijų kiekis: 8 porcijos
Kaloringumas: 265 kcal / porcija
Ingredientai:
1 p. = 237 ml
- 4 vištienos krūtinėlės, padalintos horizontaliai
- druska
- pipirai
- 1/2 p. miltų
- 4 v.š. sviesto
- 1 v.š. alygvuogių aliejaus
- 4 skiltelės česnako, susmulkinto
- 1 p. sauso balto vyno
- 2 v.š. šviežiai spaustų citrinos sulčių
- 1 v.š. kaparėlių, nusausintų
Instrukcijos:
- Į dubenį supilti miltus ir paskaninti prieskoniais. Vištienos gabaliukus apvolioti miltuose, nupurtant perteklių.
- Į keptuvę sudėti sviestą, alyvuogių aliejų ir česnaką. Kaitinti ant vidutinės kaitros.
- Kai riebalai įkais, sudėti vištieną ir kepti 5-6 minutes, vieną kartą apverčiant, kol vištiena taps auksaspalvė.
- Tada supilti vyną ir citrinos sultis. Kaitrą sumažinti ir leisti padažui sutirštėti.
- Kai padažo sumažės, sudėti kaparėlius ir jei trūksta, galima pagardinti prieskoniais.
- Skanaus!
Šaltinis: bell”alimento