Tortilijos
- Details
- Leave a Comment
Labai mėgstam šias tortilijas. Kepiau ne kartą ir visada pavyksta puikios. Žinoma, kam čia nepavykti 🙂 Vaikai labai mėgsta jas valgyti vienas. Aš dažnai irgi skaniai suvalgau ką tik iškeptas, dar šiltas. Vyras į mus žiūri ir nesupranta 🙂 Tad jam skaniau su įdaru, nes jis miltinių patiekalų ne itin mėgsta. Pirktinės kad ir kokios skanios, niekada nesusilygins prie ką tik iškeptų namuose tortilijų, tad tikrai siūlau išbandyti.
Tortilijos
Užtruksime:
Išeiga: 12vnt. 15cm skersmens tortilijos
Kaloringumas: 114 kcal / tortilija
Ingredientai:
1 p. = 237 ml
- 2 1/4 p. miltų
- 2 a.š. kepimo miltelių
- 1 a.š. druskos
- 2 v.š. aliejaus
- 3/4 p. pieno
Instrukcijos:
- Pieną pakaitinti mikrobangėje ar ant viryklės, kol užvirs.
- Visus sausus ingredientus sudėti į mikserio dubenį. Supilti aliejų. Viską truputį pamaišyti.
- Lėtai supilti karštą pieną vis maišant, kol tešla atšoks nuo dubens sienelių. Maišyti tešlą 3-4 minutes, tada dėti ant miltais pabarstyto paviršiaus ir dar truputį paminkyti.
- Padalinti tešlą į 12 vienodo dydžio gabaliukus (kadangi mano keptuvė 26cm skerskems, aš dalinu į 8 dalis).
- Kiekieną tešlos gabaliuką iškočioti į 15 cm dydžio apskritimą.
- Kiekvieną tortiljos pusę kepti karštoje sausoje keptuvėje po 30 sekundžių, arba kol tortiljos pradeda gražiai ruduoti.
- Skanaus!
Šaltinis: Sonatinos receptai