Menu

Tortilijos

  • Tortilijos
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Tortilijos


Autorius: Aušra

Data:

Labai mėgstam šias tortilijas. Kepiau ne kartą ir visada pavyksta puikios. Žinoma, kam čia nepavykti 🙂 Vaikai labai mėgsta jas valgyti vienas. Aš dažnai irgi skaniai suvalgau ką tik iškeptas, dar šiltas. Vyras į mus žiūri ir nesupranta 🙂 Tad jam skaniau su įdaru, nes jis miltinių patiekalų ne itin mėgsta. Pirktinės kad ir kokios skanios, niekada nesusilygins prie ką tik iškeptų namuose tortilijų, tad tikrai siūlau išbandyti.

Tortilijos

Užtruksime:
Išeiga: 12vnt. 15cm skersmens tortilijos
Kaloringumas: 114 kcal / tortilija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 2 1/4 p. miltų
  • 2 a.š. kepimo miltelių
  • 1 a.š. druskos
  • 2 v.š. aliejaus
  • 3/4 p. pieno

Instrukcijos:

  • Pieną pakaitinti mikrobangėje ar ant viryklės, kol užvirs.
  • Visus sausus ingredientus sudėti į mikserio dubenį. Supilti aliejų. Viską truputį pamaišyti.
  • Lėtai supilti karštą pieną vis maišant, kol tešla atšoks nuo dubens sienelių. Maišyti tešlą 3-4 minutes, tada dėti ant miltais pabarstyto paviršiaus ir dar truputį paminkyti.
  • Padalinti tešlą į 12 vienodo dydžio gabaliukus (kadangi mano keptuvė 26cm skerskems, aš dalinu į 8 dalis).
  • Kiekieną tešlos gabaliuką iškočioti į 15 cm dydžio apskritimą.
  • Kiekvieną tortiljos pusę kepti karštoje sausoje keptuvėje po 30 sekundžių, arba kol tortiljos pradeda gražiai ruduoti.
  • Skanaus!

Šaltinis: Sonatinos receptai

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Sausainiai Obuoliniai Džekučiai

Sausainiai Obuoliniai Džekučiai

Va čia tai sausainukai ?. Su dukryte pusę tikriausiai suvalgėm vienu prisėdimu ? Truputį gal per saldūs, bet užburia kaip saulėgrąžų gliaudymas – negali sustoti. Šių sausainių autorius Betty Crocker, tačiau aš paėmiau jį ne iš autorės knygų, o iš kuking.net forumo.

Ruginė duona su raugu

Ruginė duona su raugu

Šią duona kepu jau ilgiau nei metus. Bet kaip dažniausiai ir būna, geriausi receptai sunkiausiai patenka į dienoraštį 🙂 Nes tiesiog mintinai išmoksti visą sudėtį ir nebereikia suflerio. Šita duona tikrai pateisino mūsų lūkesčius. Kai ją išmokau kepti, nei karto nepirkau duonos parduotuvėje. Na gal nebent per didesnius susibūrimus, kai nespėju susisukti 🙂

Manų kruopų apkepas

Manų kruopų apkepas

Visada darau iš pusės normos, nes ir jos sočiai pakanka mano šeimynai.

Žemės riešutų sviesto avižiniai sausainiai

Žemės riešutų sviesto avižiniai sausainiai

Skanūs sausainiai su švelniu žemės riešutų skoniu ir šiek tiek sveikuoliški, nes avižiniai 🙂 Originale nurodytas kiekis pasirodė per didelis, tad nedėjau rudojo cukraus. Bet nors ir sumažinau cukraus kiekį per pusę, jie man vis tiek buvo per saldūs. Nors vaikai pusę sausainių suvalgė vienu ypu, o vyras labai neigė, kad jie per saldūs – sakė “Pats tas”.

Ratatouilletarte arba pyragėliai su daržovėmis

Ratatouilletarte arba pyragėliai su daržovėmis

Pyragėliai labai skanūs ir šilti, ir šalti. Galvojau trūks mėsos, tačiau taip nebuvo. Galvojau neštis į darbą pietums, tačiau nespėjau… Suvalgėm pusryčiams…