Vištienos ir ryžių troškinys su voveraitėmis
- Details
- Leave a Comment
Iš pirmo žvilgsnio atrodė, jog čia turi gautis eilinis plovas su vištiena. Tačiau citrina ir aitriųjų paprikų padažas šiam patiekalui suteikia išskirtinį skonį. Gaminau porą kartų: pirmą – be grybų, nes valgyti turėjo ir vyras, antrą – su grybais, nes namuose buvau viena 🙂 Abiejais atvejais man patiko. Vaikams net nesiūliau, jie pas mus dar nevalgo aštrių patiekalų. Gal ir gerai 🙂 spės dar 🙂
Vištienos ir ryžių troškinys su voveraitėmis
Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 419 kcal / porcija
Ingredientai:
- 150 g ryžių
- 1 svogūnas
- 2 skiltelės česnako
- 2 vištų šlaunelės ar išpjovos gabaliukai
- 2 pomidorai
- 1 citrinos tarkuota žievelė ir sultys
- 2 v.š. aliejaus
- 100-150 g voveraičių, baravykų ar pievagrybių
- 100 ml saldžiarūgščio aitriųjų paprikų padažo
- 1 v.š. medaus
- 1 a.š. druskos
- 2 v.š. petražolių, smulkintų
- 2 v.š. mėtų, smulkintų
Instrukcijos:
- Užkaisti ryžius.
- Griežinėliais supjaustyti svogūną ir sutrinti česnakus.
- Vištieną susmulkinti gabaliukais, pomidorus kubeliais.
- Nutarkuoti citrinos žievelę ir išspausti sultis.
- Keptuvėje įkaitinti aliejų ir 1-2 minutes pakepinti svogūnus ir česnakus.
- Sudėti ir pakepinti vištienos gabaliukus.
- Tada pridėti citrinos žievelių ir įpilti sulčių, kaitinti 3-4 minutes.
- Sudėti pomidorų kubelius, susmulkintus grybus, supilti aitriųjų paprikų padažą ir medų, užberti druskos ir išmaišyti.
- Pabaigoje sudėti išvirusius ir nusausintus ryžius, pakaitinti.
- Užberti šviežių kapotų petražolių ir mėtų.
- Tiekti iš karto. Skanaus!
Šaltinis: Nebrangi namų virtuvė (Ekspress Leidyba, 2009)