Pyragas su voveraitėmis
- Details
- Leave a Comment
Gavusi voveraičių iš karto nusprendžiau, jog šiais metais reikia išbandyti kažką naujo su jomis. Kadangi jau pastebėjau, jog į darbą pietums neštis patogu nesaldžius pyragus, o ir vyro (grybų nemylėtojo) nebuvo namuose, tad šis receptas laimėjo mano atranką 🙂 Tik originaliame recepte druskos kiekis man buvo per didelis, tad čia pateikiu jau ne tokį sūrų variantą.
Pyragas su voveraitėmis
Užtruksime:
Porcijų kiekis: 8 porcijos
Kaloringumas: 363 kcal / porcija
Ingredientai:
- Pagrindui:
- 180 g miltų
- 60 g bulvių košės miltelių (turėjau tik 30 g)
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 100 g sviesto
- 100 ml vandens
- žiupsnelis druskos
- Grybų įdarui:
- 1 1/2 l voveraičių
- 1 svogūnas
- 3 v.š. sviesto
- 1/2 a.š. druskos
- 1/2 a.š. baltųjų pipirų
- Užpilui:
- 200 ml pieno
- 100 ml grietinėlės, 10% riebumo
- 3 kiaušiniai
- 1/2 a.š. druskos
- 1/4 a.š. baltųjų pipirų
- Pabarstymui:
- 100 g sūrio, tarkuoto
Instrukcijos:
- Sumaišysi miltus, bulvių košės miltelius ir kepimo miltelius bei druską. Į šį mišinį supilti ištirpintą sviestą, o po to – drungną vandenį, išminkyti tešlą. Iš tešlos suformuoti rutulį ir valandą laikyti šaldytuve.
- Grybus nuplauti, supjaustyti ir 7-8 minutes pakaitinti keptuvėje be riebalų, kol išgaruos vanduo. Sudėti smulkintus svogūnus, sviestą ir troškinti dar 5 minutes. Pagardinti druska, baltaisiais pipirais ir atvėsinti.
- Tešla iškloti 26-28 cm skersmens kepimo formą ir pabadyti šakute. Kepti 10 minučių iki 200°C įkaitintoje orkaitėje. Išplakti kiaušinius, įmaišyti pieną, grietinėlę, įberti druskos ir baltųjų pipirų. Sumaišyti grybus su kiaušinių mišiniu ir supilti ant pagrindo. Užbarstyti tarkuoto sūrio ir 30 minučių kepti 200°C temperatūros orkaitėje. Skanaus!
Šaltinis: Lengvi receptai II (Laisvos valandos)