Moliūginis pyragas su šokoladu ir riešutais
- Details
- Leave a Comment
Dar nemačiau, kad pyragas taip greitai išnyktų. Ir negana to, visi prašytų recepto 🙂 Tikrai buvau maloniai nustebinta visų. Tad receptą vedu be eilės, nors tai mano paskutins kepinys, o prieš jį laukia eilėje dar gal penki receptai. Šiaip pažodžiui verčiant pyragas turėtų vadintis Moliūgine blondine 🙂 Bet lietuviško tinkamo atitikmens nesugalvojau, tad tebūnie tai tiesiog pyragu, tik labai labai skaniu 🙂
Moliūginis pyragas su šokoladu ir riešutais
Užtruksime:
Porcijų kiekis: 16 porcijų
Kaloringumas: 268 kcal / porcija
Ingredientai:
1 p. = 237 ml
- 2 1/3 p. miltų
- 1 v.š. prieskonių moliūgams (nedėjau)
- 1 a.š. cinamono
- 1 a.š. kepimo sodos (naudojau per pusę su kepimo milteliais)
- 3/4 a.š. druskos
- 1 p. (230 g) sviesto, kambario temperatūros
- 1 p. cukraus (rekomenduojama per pusę maišysi su ruduoju cukrumi)
- 1 didelis kiaušinis
- 2 a.š. vanilės ekstrakto
- 450 g moliūgo tyrės
- 2 p. (250 g) šokolado, kapoto (kitą kartą naudočiau 200 g)
- 3/4 p. karijų riešutų, kapotų (naudojau graikinius)
Instrukcijos:
- Įkaitinti orkaitę iki 180°C. Orkaitės kepimo skardą (didžiąją) iškloti kepimo popieriumi.
- Inde sumaišyti miltus, moliūgų prieskonius, cinamoną, sodą ir druską.
- Kitame inde ištrinti sviestą su cukrumi iki purios masės. Įmušti kiaušinį ir supilti vanilės ekstraktą. Įmaišyti moliūgo tyrę. Jei išmaišius sviestas bus grūdeliais, neišsigąskit – taip turi būti.
- Įmaišyti sausus produktus ir lengvai išmaišyti. Įmaišyti šokolado gabaliukus ir kapotus riešutus.
- Tešlą supilti ant kepimo skardos ir išlyginti.
- Kepti, kol kraštai atšoks nuo kepimo popieriaus ir dantų krapštuką iš pyrago vidurio ištrauksite vos su keliais drėgnais trupinukais, apie 30-40 minučių.
- Pilnai atvėsinti skardoje.
- Skanaus!
Šaltinis: my baking addiction