Žuvies apkepas su porais ir morkomis
- Details
- Leave a Comment
Mūsų šeimyna žuvies valgo itin mažai, gal dėl to, kad per mažai skanių receptų atradę. Bet šis receptas mums patiko ? Bus dabar ką gaminti iš žuvies bent retkarčiais.
Kepimo indas turi būti nedidelis, jei norisi, kad sluoksniai matytųsi gražiai. Pas mane buvo visgi per didelis, tai sluoksniai labai jau neaiškiai matosi…
Žuvies apkepas su porais ir morkomis
Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Ingredientai:
- 600 g baltos žuvies filė
- 80 g morkų
- 80 g poro žalios dalies
- 40 g sviesto
- 2 v.š. aliejaus
- 3 v.š. džiūvėsėlių
- 1 kiaušinis
- 100 ml pieno ar grietinėlės
- druskos
- pipirų
Instrukcijos:
- Porą nuplauti ir supjaustyti žiedais.
- Morką nuvalyti ir sutarkuoti stambia tarka.
- Svieste patroškinti porą, kol suminkštės, ir išimti iš keptuvės.
- Tada į keptuvę įpilti aliejų ir pakepinti morkas.
- Žuvį supjaustyti nedideliais gabaliukais, sumaišyti su 2 v.š. džiūvėsėlių, kiaušiniu, pienu ar grietinėle, druska ir pipirais.
- Ant kepimo indo dugno sudėti morkas, pusę paruoštos žuvies, porą ir antrą dalį žuvies.
- Pabarstyti 1 v.š. džiūvėsėlių.
- Kepti iki 200-210 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.
- Skanaus!
Šaltinis: kuking.net