Pasileidę makaronai arba Pasta Puttanesca
- Details
- Leave a Comment
Wikipedijoje parašius pasta puttanesca jau pačiam pirmam sakinyje parašyta, jog tai pasileidusių mergelių stiliaus makaronai 🙂 Bet kaip ir dauguma itališkų receptų – šie lengvai ir greitai pagaminami. Man patiko, kad šie makaronai be sūrio, tad ir virškinasi daug lengviau, kas man labiau priimtina vakarienei. Vyrui, kaip fermentinio sūrio mylėtojui, jo jam visur trūksta. Tik kažkodėl valgant šiuos makaronus nieko nesakė. Gal tiesiog atsibodo kartoti, kad jam trūksta visur sūrio?
Pasileidę makaronai arba Pasta Puttanesca
Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 392 kcal / porcija
Ingredientai:
1 p. = 237 ml
- 400 g makaronai
- 2 v.š. alyvuogių aliejaus
- 3 ančiuvių filė
- 3 didelės skiltelės česnako, susmulkintos
- 1 skardinė (400 g) luptų pomidorų, nusunktų
- 1/2 p. juodųjų alyvuogių
- 2 a.š. kaparėlių, nusausintų
- 1/4 a.š. džiovintų pomidorų dribsnių
- druskos
- pipirų
- šviežio baziliko lapelių, papuošimui
Instrukcijos:
- Dideliame puode užvirti vandenį, įdėti druskos ir virti makaronus, kol jie bus al dente, apie 8-10 minutes.
- Tuo tarpu keptuvėje ant vidutinės kaitros įkaitinti aliejų. Sudėti česnaką ir ančiuvius. Virti 2-3 minutes, kol česnakas taps aukso spalvos, o ančiuviai pradės byrėti.
- Sudėti nusausintus pomidorus ir mediniu šaukštu juos sutrauškyti. Šiek tiek padidinti kaitrą ir troškinti 15 minučių (aš troškinau tikrai daug mažiau).
- Sudėti alyvuoges, kaparėlius, raudonųjų pipirų dribsnius, paskaninti druska ir pipirais. Išmaišyti ir laikyti šiltai iki tiekimo.
- Prieš tiekiant makaronus sumaišyti su padažu ir papuošti baziliko lapeliais.
- Skanaus!
Šaltinis: sophisticated pie