Sumuštiniai su obuoliais
- Details
- 2 Comments
Pasisvečiavus visur kelias dienas iš eilės ir kaip visada po visokių prisivalgymų ir apsivalgymų, pusryčiams norėjosi kažko lengvo, bet skanaus. Neprašoviau pro šalį pasirinkusi šiuos sumuštinius. Žinoma daug kas priklauso nuo obuolių, bet pas mus jie tokie daugiau saldūs nei rūgštūs, tai cukraus visai mažai reikia. O dėl to paskutiniu metu tik džiaugiuosi, nes saldumynų jau visai nesinori…
Sumuštiniai su obuoliais
Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Ingredientai:
- 8 riekutės batono (geriau jei pabuvusio, ne pirmo šviežumo)
- 2 obuoliai
- 1 v.š. grietinės
- 1 a.š. cukraus
- sviesto, batono riekutėms aptepti
Instrukcijos:
- Batono riekutes aptepti plonu sviesto sluoksniu iš abiejų pusių.
- Obuolius nulupti ir sutarkuoti, sumaišyti su grietine ir cukrumi.
- Obuolių masę dėti ant batono riekučių ir kepti orkaitėje apie 5min. arba kol batono riekutės iš apačios gražiai apskrus, o iš viršaus obuoliai pradės ruduoti.
- Skanaus!
O aš grietinę užtepu tiesiog ant batono, nemaišau su obuoliais. Daug žmonių esu tais sumuštinukais vaišinusi, tai jie net nesupranta , kad ten grietinė, galvoja , kad koks kremas arba varškė. skaniausia, kai darau ant prancūziško batono, beje, dar būtinai reikia pabarstyti cinamonu.
Aš jau labai labai laukiu obuolių sezono, ir kadangi cinamoną paskutiniu metu labai pamėgau, tai tikrai išbandysiu užsibarstyti 😉