Mėsos rutuliukai su ruduoju padažu
- Details
- 2 Comments
Mėsos kukuliukai tiesiog tirpstantys burnoje. Labai skanu! Tik jei gardinsite sojos padažu – labai atsargiai elkitės su druska.
Mėsos rutuliukai su ruduoju padažu
Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 494 kcal / porcija
Ingredientai:
- Mėsos rutuliukams:
- 50 g džiūvėsėlių
- 200 ml grietinės
- 1 svogūnas
- 1 v.š. sviesto
- 500 g maltos mėsos
- 1 kiaušinis
- 1-2 a.š. druskos
- 1/2 a.š. baltųjų pipirų
- sviesto kepimui
- Rudajam padažui:
- 1 v.š. sviesto
- 1 1/2 v.š. kvietinių miltų
- 300 ml kepimo skysčio ar mėsos sultinio
- baltųjų ar juodųjų pipirų
- druskos
- 50-100 ml grietinėlės
- sojų padažo (nebūtina)
Instrukcijos:
- Dubenėlyje su grietine sumaišyti džiūvėsėlius ir palaikyti 5-10 minučių, kol išbrinks.
- Susmulkinti svogūną ir pakepinti su gabalėliu sviesto, palikti atvėsti.
- Į džiūvėsėlių mišinį sukrėsti svogūnus, maltą mėsą, pagardinti druska bei pipirais ir išmaišyti iki vientisos masės.
- Šaukšteliu kabinti mėsą ir drėgnomis rankomis formuoti mažus rutuliukus.
- Sudėti į keptuvę ir kepti su sviestu, kol įgaus gražią spalvą.
- Į keptuvę įpilti truputį karšto vandens ir pakaitinti – šis mišinys bus skirtas padažui.
- Iškeptus rutuliukus laikyti šiltai.
- Padažui puode ištirpinti sviestą.
- Įberti miltų ir šiek tiek paskrudinti.
- Nusunkti kepimo skystį nuo mėsos rutuliukų, supilti į keptuvę ir nuolat maišyti.
- Padažą pagardinti druska, pipirais, supilti grietinėlę.
- Jei norite, padažo spalvą ir skonį galima pagerinti sojų padažu.
- Mėsos rutuliukus sudėti į padažą ir patiekti.
- Skanaus!
Šaltinis: Lengvi receptai II (Laisvos valandos)
tikrai labai skanus kukuliukai,aciu uz recepta
Visada prašom 🙂