Obuoliniai sausainiai su razinomis
- Details
- Leave a Comment
Šitie sausainiai universalūs 🙂 Kepiau ne vieną kartą, tik kartą kai per neapsižiūrėjimą paaiškėjo, jog obuolių košės ir razinų bei riešutų nėra, teko improvizuoti. Tada sausainiai išėjo su slyvų uogiene ir aguonomis 🙂 Bet tikrai visiems labai patiko. Tad užskaičiau šiuos sausainius kaip tinkančius sunaudoti visokias uogienes. Beje, kai kepiau su obuolių koše, tai ji pas mane buvo nesaldinta. O jei jūs naudosite obuolių košę su cukrumi, siūlau cukraus kiekį pamažinti dar 50 ml.
Obuoliniai sausainiai su razinomis
Užtruksime:
Išeiga: 30 sausainių
Kaloringumas: 128 kcal / sausainis
Ingredientai:
- 100 g sviesto
- 200 ml cukraus
- 250 ml obuolių košės
- 1 kiaušinis
- 500 ml kvietinių miltų
- 250 ml avižinių dribsnių
- 1/2 a.š. kepimo mitelių
- 1 a.š. geriamosios sodos
- 1 a.š. cinamono
- 1/4 a.š. druskos
- 150 ml razinų
- 100 ml smulkintų riešutų (nebūtina)
Instrukcijos:
- Kambario temperatūros sviestą iki purumo išsukti su cukrumi.
- Sudėti obuolių tyrę, kiaušinį, cinamoną, druską ir išmaišyti iki vientisos masės.
- Įmaišyti miltus sumaišytus su avižiniais dribsniais, kepimo milteliais ir soda.
- Suberti smulkintus riešutus, razinas ir dar sykį išmaišyti.
- Naudojant du šaukštelius tešlą sudėti į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.
- Kepti 200°C įkaitintoje orkaitėje 15 minučių – kol sausainiai taps aukso rudumo spalvos.
- Skanaus!
Šaltinis: Lengvi receptai III (Laisvos valandos)