Sūrio tortas
- Details
- 8 Comments
Mūsų nauji metai buvo sutikti ramiai – namuose kartu su vaikais. Todėl ir ruošimosi nebuvo daug. Ir patiekalus rinkausi greitus bei nesudėtingus, kad galima būtų pabūti su šeima dar senais metais. Šis tortukas abiejuose šaltiniuose buvo labai girtas ir tikrai ne veltui – visiems patiko be išimčių. Tiesą pasakius, kitą dieną man jis buvo tik skanesnis. Dariau 26cm skersmens formoje. Ir siūlau tikrai nedaryti klaidos – kondensuoto pieno ir sūrio masę pašildyti (nors aš juos naudojau kambario temperatūros). Nes kai į masę įmaišiau šaltą plaktą grietinėlę bei supyliau želatiną – sušoko į gumuliukus. Tad teko raitotis rankoves ir visą dubenį dėti į karšto vandens vonelę ir maišyti, kol masė sušilo ir gumuliukai ištirpo. Tikiuosi šiais naujais metais visos bėdos bus tokios pat – viską bus galima greitai ir be nuostolių sutvarkyti 🙂
Sūrio tortas
Užtruksime:
Išeiga: 12 porcijų
Kaloringumas: 424 kcal / porcija
Ingredientai:
- Pagrindui:
- 225 g sausainių (naudojau šokoladinius)
- 100 g sviesto, ištirpinto
- 100 g riešutų (naudojau karijų riešutus)
- Įdarui:
- 500 g maskarponės
- 1 ind. (385 g) saldaus kondensuoto pieno
- 250 g grietinėlės, 35% riebumo
- 3 v.š. želatinos(naudojau Dr.Oetker firmos, dėjau 2 1/2 v.š.)
- cinamono papuošimui
Instrukcijos:
- Riešutus sumesti į smulkintuvą ir truputį pasmulkinti.
- Sudėti sausainius irgi į smulkintuvą ir susmulkinti į trupinius.
- Supilti ištirpintą sviestą ir išmaišyti.
- Torto formą iškloti folija.
- Pagrindo mase iškloti tortinės dugną ir kraštus. Dėti į šaldytuvą.
- Želatiną užpilti vandeniu ir leisti išbrinkti (jei įpylėte per daug vandens, kai išbrinksta želatiną ją supilkite į sietelį ir leiskite nubėgti vandens pertekliui).
- Maskarponės sūrį ir kondensuotą pieną sumaišyti ir truputį pašildyti.
- Atšaldytą grietinėlę išplakti iki standžių putų.
- Į sūrio ir kondensuoto pieno masę įmaišyti grietinėlę ir ištirpintą želatiną.
- Paruoštą įdarą supilti į torto formą ant sausainių pagrindo, pabarstyti cinamonu ir dėti į šaldytuvą 3 valandoms ar ilgiau.
- Prieš tiekiant tortą, gausiai apibarstyti cinamonu.
- Skanaus!
Šaltinis: Saulėta virtuvė ir Savaitgalio rendez-vous
Ir aš kepiau naujiems sūrio pyragą ir susidūriau su ta pačia problema 🙂 Į šaltą sūrio ir grietinėlės masę supyliau tirpintą šokoladą, kuris sustingo… Bet viskas pasibaigė gerai 🙂 Greitai parodysiu rezultatą 🙂
Labai lauksiu tavo recepto 😉
Oi, aš į jį net žiūrėti ramiai negaliu… koks skanumas, koks gėėėris… :))
Dabar žinai kaip jaučiuosi žiūrėdama į tavo skanumynus 🙂
Pats skaniausias ir lengviausiai pagaminamas tortas. Tik niekada nekaitinau, nors dabar kilo kai kurių minčių patobulinimui skaitant šį receptą, bandysim prie progos patobulint
Smagu 🙂
pas mane angliskai =((((((((((
Puslapio viršuje galima pasirinkti kalbą. Paspauskite ant Lietuvos vėliavėlės ir tekstas bus lietuviškai.