Menu

Sūrio tortas

  • Sūrio tortas
  • Sūrio tortas
  • Details
  • 8 Comments
  • Related Items
Sūrio tortas


Autorius: Aušra

Data:

Mūsų nauji metai buvo sutikti ramiai – namuose kartu su vaikais. Todėl ir ruošimosi nebuvo daug. Ir patiekalus rinkausi greitus bei nesudėtingus, kad galima būtų pabūti su šeima dar senais metais. Šis tortukas abiejuose šaltiniuose buvo labai girtas ir tikrai ne veltui – visiems patiko be išimčių. Tiesą pasakius, kitą dieną man jis buvo tik skanesnis. Dariau 26cm skersmens formoje. Ir siūlau tikrai nedaryti klaidos – kondensuoto pieno ir sūrio masę pašildyti (nors aš juos naudojau kambario temperatūros). Nes kai į masę įmaišiau šaltą plaktą grietinėlę bei supyliau želatiną – sušoko į gumuliukus. Tad teko raitotis rankoves ir visą dubenį dėti į karšto vandens vonelę ir maišyti, kol masė sušilo ir gumuliukai ištirpo. Tikiuosi šiais naujais metais visos bėdos bus tokios pat – viską bus galima greitai ir be nuostolių sutvarkyti 🙂

Sūrio tortas

Užtruksime:
Išeiga: 12 porcijų
Kaloringumas: 424 kcal / porcija

Ingredientai:

  • Pagrindui:
  • 225 g sausainių (naudojau šokoladinius)
  • 100 g sviesto, ištirpinto
  • 100 g riešutų (naudojau karijų riešutus)
  • Įdarui:
  • 500 g maskarponės
  • 1 ind. (385 g) saldaus kondensuoto pieno
  • 250 g grietinėlės, 35% riebumo
  • 3 v.š. želatinos(naudojau Dr.Oetker firmos, dėjau 2 1/2 v.š.)
  • cinamono papuošimui

Instrukcijos:

  • Riešutus sumesti į smulkintuvą ir truputį pasmulkinti.
  • Sudėti sausainius irgi į smulkintuvą ir susmulkinti į trupinius.
  • Supilti ištirpintą sviestą ir išmaišyti.
  • Torto formą iškloti folija.
  • Pagrindo mase iškloti tortinės dugną ir kraštus. Dėti į šaldytuvą.
  • Želatiną užpilti vandeniu ir leisti išbrinkti (jei įpylėte per daug vandens, kai išbrinksta želatiną ją supilkite į sietelį ir leiskite nubėgti vandens pertekliui).
  • Maskarponės sūrį ir kondensuotą pieną sumaišyti ir truputį pašildyti.
  • Atšaldytą grietinėlę išplakti iki standžių putų.
  • Į sūrio ir kondensuoto pieno masę įmaišyti grietinėlę ir ištirpintą želatiną.
  • Paruoštą įdarą supilti į torto formą ant sausainių pagrindo, pabarstyti cinamonu ir dėti į šaldytuvą 3 valandoms ar ilgiau.
  • Prieš tiekiant tortą, gausiai apibarstyti cinamonu.
  • Skanaus!

Šaltinis: Saulėta virtuvė ir Savaitgalio rendez-vous

  1. Viktorija parašė:

    Ir aš kepiau naujiems sūrio pyragą ir susidūriau su ta pačia problema 🙂 Į šaltą sūrio ir grietinėlės masę supyliau tirpintą šokoladą, kuris sustingo… Bet viskas pasibaigė gerai 🙂 Greitai parodysiu rezultatą 🙂

  2. Aušra parašė:

    Labai lauksiu tavo recepto 😉

  3. Asta parašė:

    Oi, aš į jį net žiūrėti ramiai negaliu… koks skanumas, koks gėėėris… :))

  4. Aušra parašė:

    Dabar žinai kaip jaučiuosi žiūrėdama į tavo skanumynus 🙂

  5. Forelle parašė:

    Pats skaniausias ir lengviausiai pagaminamas tortas. Tik niekada nekaitinau, nors dabar kilo kai kurių minčių patobulinimui skaitant šį receptą, bandysim prie progos patobulint

  6. Aušra parašė:

    Smagu 🙂

  7. laura parašė:

    pas mane angliskai =((((((((((

  8. Aušra parašė:

    Puslapio viršuje galima pasirinkti kalbą. Paspauskite ant Lietuvos vėliavėlės ir tekstas bus lietuviškai.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Avižinių dribsnių košė su bananais ir riešutais

Avižinių dribsnių košė su bananais ir riešutais

Šis rytas buvo apsiniaukęs, tad buvo puiki proga dar kartą išvirti pusryčiams avižinės košės. Bet paprastos mano vaikai ne itin mėgsta (nors aš linkusi traktuoti, kad dar tiesiog neišmokau skanios išvirti), tad pagalvojau apie saldesnį ir sveikesnį variantą. Bananas švelniai pasaldina, o riešutai suteikia traškumo. Originale siūlė graikinius riešutus naudoti, tačiau mums jie nelabai, todėl keičiau į labiau mėgstamus – lazdyno riešutus. Tik mažiausiasis valgytojas vis tiek užsiprašė kitą kartą kad jo košė būtų be riešutų. Na, noras lengvai įgyvendinamas, riešutus galima tiesiog pagal skonį užsibarstyti kiekvienam atskirai.

Atšaldytos tešlos sausainiai su graikiniais riešutais

Atšaldytos tešlos sausainiai su graikiniais riešutais

Šie sausainiai tai labai patogūs, jei galima taip pavadinti. Jų tešlą paruošiau, įvyniojau į kepimo popierių ir dalį sudėjau į šaldiklį – laikams kai turėsiu dar mažiau laiko, o norėsis kažko saldaus. Puikiai pataikiau 🙂 Nes laiko tikrai maža sukiotis virtuvėje, o nuo to valgyti mažiau nesinori.

Bananiniai keksiukai

Bananiniai keksiukai

Šie sveikuoliški keksiukai yra ypatingai sultingi ir gardūs.

Kiaušiniai su grietinėle

Kiaušiniai su grietinėle

Skanūs ir nesudėtingi 🙂 Sudedam viską į formeles, užstatom kepti ir einam žadinti šeimyną. Tiesą pasakius du kartus jau kepiau, bet vis nepavyksta pagauti momento, kai baltymas jau sustingęs, o trynys dar vis skystas. Bet skonis mums vis tiek patiko. Vyrui ypatingai patiko su fetos sūriu, nes skonis buvo stipresnis. Man – švelnesnis variantas. Kai mamos dienos proga vaišinau senelius šiais pusryčiais, jie nusprendė, jog šie kiaušiniai yra labai sotūs 🙂 O gal jie tiesiog nepratę valgyti ankstyvų pusryčių 🙂

Morkų keksiukai su medumi

Morkų keksiukai su medumi

Morkų keksiukai, kuriuose morkų beveik nesijaučia, nes jas užgožia bananai 🙂 Tad jei bijote intensyvaus morkų skonio kepiniuose – keksiukai pats tas.