Minkštas obuolių pyragas
- Details
- 10 Comments
Dar vis turiu obuolių, kurie labai prašosi sunaudojami. Pasirinkau šį receptą, nes jį rekomenduojama valgyti su ledais, tačiau aš turėjau vanilinio padažo, kuris labai puikiai tiko. Vaikams žinoma pyragas labai patiko ir be padažo.
Minkštas obuolių pyragas
Užtruksime:
Išeiga: 12 porcijų
Kaloringumas: 289 kcal / porcija
Ingredientai:
- 500-600 g obuolių
- 2 a.š. cinamono
- 200 g ir 1 v.š. cukraus
- 50 g sviesto, kambario temperatūros
- 1 tarkuota citrinos žievelė
- 2 kiaušiniai
- 200 ml pieno
- 300 g kvietinių miltų
- 2 a.š. kepimo miltelių
Instrukcijos:
- Įkaitinti orkaitę iki 180°C.
- Obuolius nulupti ir išvalyti, supjaustyti plonais griežinėliais. Sumaišyti su šaukštu cukraus ir cinamonu.
- 26-28 cm atsidarančią kepimo formą ištepti sviestu ir apibarstyti džiūvėsėliais arba iškloti kepimo popieriumi.
- Sviestą išsukti su likusiu cukrumi.
- Po vieną palaipsniui įmušti kiaušinius.
- Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, persijoti ir sudėti į sviesto masę.
- Supilti pieną, sudėti tarkuotą citrinos žievelę, išmaišyti.
- Du trečdalius tešlos sudėti į formą, ant viršaus sudėti obuolius, po to sudėti likusią tešlą.
- Kepti 45-55 minutes.
- Patiekti šiltą ar atvėsusį su ledais ar kokiu padažu.
- Skanaus!
Šaltinis: Receptai kasdienai ir vakarėliams (Ekspress leidyba, 2008)
Drėgni obuolių pyragai pas mus namuose visada labai laukiami. Maniškio jie patys mėgstamiausi, bet būtiniausiai drėgni drėgni 🙂
Tai dėl to nusprendžiau, kad man visada prie pyragų reikia kokio padažo turėti 🙂 Nes vyras nemėgsta pyragų, o va su padažu apsilaižydamas kirto 🙂
Atsiprasau, o kur lietuviskas recepto variantas?… 🙁
Stai ir jis… Aciu!
Tikiu, kad labai skanu, nes taip ir atrodo. O koks padazas, gal galima konkreciau/tiksliau?
Padažą gavom dovanų iš Norvegijos. Pirktinis. Bet tikrai sakiau, kad kai kepsiu pyragą bandysiu ieškoti kokio naminio varianto, nes visada tikiu, kad namuose gamintas maistas yra skaniausias 🙂
I love apple cake..i want to taste it more now today as I read the post on this site.
It”s apple season 🙂 you should try to bake it 🙂 And you can have it TODAY 🙂
I just had my breakfast. Looking at the picture of this cake makes me hungry again =P~
So you should have second breakfast 🙂 This cake 🙂