Menu

Sausainiai su varškės sūriu

  • Sausainiai su varškės sūriu
  • Sausainiai su varškės sūriu
  • Details
  • 7 Comments
  • Related Items
Sausainiai su varškės sūriu


Autorius: Aušra

Data:

Vieną kartą seneliai nupirko anūkams turguje naminio varškės sūrio. Tačiau sūris pasirodė neesąs toks skanus, kaip kad visi tikėjosi. Ilgai ir liūdnai gulėjo sūris šaldytuvo kamputyje susitraukęs, kol išaušo laiminga diena ir sūris buvo sunaudotas nesaldiems sausainiams, kurių skonis buvo unikalus – tarp sausainių ir keptų varškėčių. Visi liko patenkinti – vaikai, kad gavo skanių užkandžių, sūris – kad vis dėlto buvo skaniai suvalgytas, tėveliai – kad pinigai nebuvo išmesti veltui.

Sausainiai su varškės sūriu

Užtruksime:
Išeiga: 30 sausainių
Kaloringumas: 89 kcal / sausainis

Ingredientai:

  • 250 g miltų
  • 300 g lieso varškės sūrio, sutrinto
  • 200 g sviesto
  • 1 kiaušinis
  • žiupsnelis druskos
  • žiupsnelis saldžių paprikų
  • sezamo, apibarstyti sausainiams

Instrukcijos:

  • Miltus, sūrį ir sviestą su prieskoniais sutriname į trupinius (geriausia tai daryti smulkintuvu).
  • Tada įmaišome kiaušinio trynį ir suminkome vientisą tešlą.
  • Įvyniojame ją į foliją ar maistinę plėvelę ir valandą laikome šaldytuve.
  • Ant miltais pabarstyto stalviršio iškočiojame tešlą iki 5 mm storio. Išpjaustome formelėmis sausainius ar tiesiog supjaustome stačiakampiais.
  • Kiekvieną sausainį patepame baltymu ir pabarstome sezamo sėklomis.
  • Sudedame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepame iš anksto iki 180°C įkaitintoje orkaitėje, kol švelniai paruduoja.
  • Skanaus!

Šaltinis: Žurnalo Pagrandukas priedas. Arbata (likęs nuo senų senų laikų…)

  1. Indre parašė:

    Atrodo puikiai 🙂 man čia dar kmynų ir česnakų ir užkandis prie alaus

  2. Aušra parašė:

    Gera mintis 🙂 Tik aš taikiau į vaikišką auditoriją, o ta mažoji auditorija nemėgsta česnakų 🙂 Alų tai mėgsta, tik niekas neduoda 😀

  3. Karolina parašė:

    Dažnai tenka nusivilti, nusipirkus varškės sūrį turgelyje, galvojant, kad šis bus toks skanus, kaip pas močiutę. Skonis kartais visai neprimena, to tikrojo kaimiško sūrio.

  4. Asta parašė:

    Mėgstu ir keptus varškėčius, ir sausainius, tai jaučiu, kad man turėtų patikti :))

  5. Aušra parašė:

    Vat vat… dėl to labai retai perkam jį, bet kartai susigundom, ypatingai kai pirmą kartą nusiperki labai skanų varškės sūri, o kitą kartą iš to paties žmogaus perkant gauni kažkokio keisto skonio ir konsistencijos sūrį. Ech… niekas neprilygs kaimiškam močiutės sūriui pagaminto su meile ir šiluma…

  6. Insolente. parašė:

    Būna, pasitaiko. Tada per mėsmalę pora kartų smulkiausiu sieteliu tokį sūrį. Ir kepam varškės pyragą arba varškėčius arba sausainius arba pyragėlius arba apkepą arba beleką. Žodžiu, tokie sūriai visai įkalbami būti varške ten, kur reikia termiškai apdoroti. 🙂

  7. Aušra parašė:

    Reikės išbandyti kitą kartą tokį sūrį paversti į varškę 🙂 Kažkaip neateidavo į galvą tokia mintis.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Minkštas obuolių pyragas

Minkštas obuolių pyragas

Dar vis turiu obuolių, kurie labai prašosi sunaudojami. Pasirinkau šį receptą, nes jį rekomenduojama valgyti su ledais, tačiau aš turėjau vanilinio padažo, kuris labai puikiai tiko. Vaikams žinoma pyragas labai patiko ir be padažo.

Varškės spurgos

Varškės spurgos

Kai vyras ir vaikai išsakė savo nuomonę „SUPER!!!” bei užsiprašė pakartoti, negalėjau pasipriešinti – sekmadienio rytą atsikėliau kiek anksčiau ir gerdama rytinį kavos puodelį iškepiau dar.

Bulvių duona

Bulvių duona

Pagaliau po ilgos pertraukos radau duoną, kurią valgydamas aikčioja mano vyras 🙂 Taaaip… ilgai buvom stigę ant duonos be plutelės, tačiau turiu vilčių (ir gan didelių), kad ši duona bus dabar gaminama dažnai, gal net padarysim pertrauką nuo iki šiol keptos duonos. O kalbant apie skonį, jis truputį primena švilpikus 🙂

Bananų ir cukinijų keksiukai

Bananų ir cukinijų keksiukai

Švelniai bananais kvepiantys keksiukai, kuriems drėgmės suteikia cukinijos. Puikiai galima sunaudoti ir šaldytas tarkuotas cukinijas (tik atšildytas reikia gerai nuspausti sultis).

Šokoladiniai sviestiniai sausainiai

Šokoladiniai sviestiniai sausainiai

Rinkausi forminius, nes vaikams taip buvau prižadėjusi. Rinkausi šokoladinius, nes pati taip norėjau. Rinkausi būtent šiuos, nes buvo parašyta, kad jie nepraranda formos kepimo metu. Ir ką galiu pasakyti – jie tikrai nepasikeičia. Tačiau tikėjausi traškesnių, o jie buvo tvirti, tačiau tuo pačiu ir minkšti. Tikrai nėra trapūs. Net ir kelias dienas pastovėję, jie išliko tokie patys. Bet nepagalvokit, kad jie buvo neskanūs. Baikit 🙂 Buvo visų labai išgirti. Darbe dalinau juos dovanų – dingo akimirksniu! Ir dar recepto labai gražiai prašė. Bet kad su mano tempais, jie tik dabar išvysta mano blog’o pasaulį.