Vištiena su anakardžiais
- Details
- Leave a Comment
Ši vištiena – pastarųjų dienų top’as mūsų šeimoje. Gaminau kelis kartus (kaip visada prieš keldama čia) ir visus kartus šeima būdavo tiesiog sužavėta. Jei susipjaustyti vištieną ir daržoves iš anksto, vėliau pasigamina labai greitai. Kol išverda ryžiai ne tik vištiena iškepa, bet ir lieka laiko pagalvoti kaip patieksim 🙂
Beje, jei jūs kaip aš ir namuose ne visada turite šviežio imbiero ar česnako – juos tikrai galima pakeisti džiovintais imbiero milteliais ir česnako granulėmis. Taip ne kartą keičiau ir niekas nieko nesuprato. Sakė, kad ši vištiena tiesiog visada skani 🙂
Vištiena su anakardžiais
Užtruksime:
Pamaitinsime: 4-5 asmenis
Ingredientai:
- 500 g vištienos šlaunelių mėsos
- žiupsnelis druskos
- žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
- 1-2 v.š. bulvių krakmolo
- 1 v.š. kokosų aliejaus, kepimui (tinka ir bet kuris kitas švelnaus skonio)
- 1 raudonoji paprika
- 1/2 brokolio
- 100 g anakardžių riešutų
- 2 skiltelės česnako (kartais keičiu 1 a.š. česnako granulių)
- 2 cm imbiero šaknies (kartais keičiau 1 a.š. imbiero miltelių)
- Padažui:
- 4 v.š. sojos padažo
- 1 v.š. medaus
- 1 v.š. skrudintų sezamų aliejaus (tinka ir bet kuris kitas švelnaus skonio)
- 1 v.š. saldžiaaštrio čili padažo (Sweet Chili Sauce)
Instrukcijos:
- Vištieną supjaustome nedideliais gabaliukais.
- Vištieną pagardiname druska ir pipirais.
- Suberiame bulvių krakmolą ir lengvai išmaišome, kad visi vištienos gabaliukai pasidengtų krakmolu.
- Pasiruošiame daržoves:
- – papriką supjaustome didesniais kvadratėliais,
- – brokolį išskaidome mažesnėmis šalekėlis, kotelius pasmulkiname,
- – nulupame ir susmulkiname česnaką,
- – nulupame ir sutarkuojame imbierą.
- Įkaitiname keptuvę ir supilame aliejų.
- Vištieną sudedame į keptuvę ir paskirstome, kad gabaliukai nebūtų sulipę.
- Kai vištiena iškepa suberiame daržoves ir pamaišant kepame apie 2 minutes.
- Kol kepa daržovės, sumaišome visus padažo ingredientus.
- Padažą supilame ant vištienos ir daržovių. Išmaišome ir kaitiname kol padažas sutrištės – gal apie 5min. Nekaitinkite per ilgai, nes daržovės turi būti dar traškios.
- Patiekiame su virtais ryžiais.
- Skanaus!
Šaltinis: Knyga „Ant medinės lentelės” (2018)