Menu

Vištiena su anakardžiais

  • Vištiena su anakardžiais
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Vištiena su anakardžiais

Autorius:
Data:

Ši vištiena – pastarųjų dienų top’as mūsų šeimoje. Gaminau kelis kartus (kaip visada prieš keldama čia) ir visus kartus šeima būdavo tiesiog sužavėta. Jei susipjaustyti vištieną ir daržoves iš anksto, vėliau pasigamina labai greitai. Kol išverda ryžiai ne tik vištiena iškepa, bet ir lieka laiko pagalvoti kaip patieksim 🙂

Beje, jei jūs kaip aš ir namuose ne visada turite šviežio imbiero ar česnako – juos tikrai galima pakeisti džiovintais imbiero milteliais ir česnako granulėmis. Taip ne kartą keičiau ir niekas nieko nesuprato. Sakė, kad ši vištiena tiesiog visada skani 🙂

Vištiena su anakardžiais

Užtruksime:
Pamaitinsime: 4-5 asmenis

Ingredientai:

  • 500 g vištienos šlaunelių mėsos
  • žiupsnelis druskos
  • žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
  • 1-2 v.š. bulvių krakmolo
  • 1 v.š. kokosų aliejaus, kepimui (tinka ir bet kuris kitas švelnaus skonio)
  • 1 raudonoji paprika
  • 1/2 brokolio
  • 100 g anakardžių riešutų
  • 2 skiltelės česnako (kartais keičiu 1 a.š. česnako granulių)
  • 2 cm imbiero šaknies (kartais keičiau 1 a.š. imbiero miltelių)
  • Padažui:
  • 4 v.š. sojos padažo
  • 1 v.š. medaus
  • 1 v.š. skrudintų sezamų aliejaus (tinka ir bet kuris kitas švelnaus skonio)
  • 1 v.š. saldžiaaštrio čili padažo (Sweet Chili Sauce)

Instrukcijos:

  • Vištieną supjaustome nedideliais gabaliukais.
  • Vištieną pagardiname druska ir pipirais.
  • Suberiame bulvių krakmolą ir lengvai išmaišome, kad visi vištienos gabaliukai pasidengtų krakmolu.
  • Pasiruošiame daržoves:
  • – papriką supjaustome didesniais kvadratėliais,
  • – brokolį išskaidome mažesnėmis šalekėlis, kotelius pasmulkiname,
  • – nulupame ir susmulkiname česnaką,
  • – nulupame ir sutarkuojame imbierą.
  • Įkaitiname keptuvę ir supilame aliejų.
  • Vištieną sudedame į keptuvę ir paskirstome, kad gabaliukai nebūtų sulipę.
  • Kai vištiena iškepa suberiame daržoves ir pamaišant kepame apie 2 minutes.
  • Kol kepa daržovės, sumaišome visus padažo ingredientus.
  • Padažą supilame ant vištienos ir daržovių. Išmaišome ir kaitiname kol padažas sutrištės – gal apie 5min. Nekaitinkite per ilgai, nes daržovės turi būti dar traškios.
  • Patiekiame su virtais ryžiais.
  • Skanaus!

Šaltinis: Knyga „Ant medinės lentelės” (2018)

vištiena, anakardžiai, riešutai, azija
azijos virtuvė, vištienos patiekalai, sveika

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Žiedinių kopūstų ir brokolių apkepas

Žiedinių kopūstų (kalafiorų) ir brokolių apkepas

Patiekalas skirtas žiedinių kopūstų mylėtojams 🙂 O vienas iš tokių žmonių – mano dukrytė. Žinoma ir aš prie tokių 🙂 Tai, kad dukra su pasimėgavimu valgė net ir antrą dieną, rodo tikrai gerą skonį. Tik naudojau vieną didelį kalafiorą, o brokolio nenaudojau, bet tikiu kad jis čia irgi labai tiktų.

Generolo Tso vištiena

Generolo Tso vištiena

Garsus pavadinimas pateikalui teikia šiokio tokio žavesio. Ir nepajunti, kaip pagalvoji, jog reikia pabandyti. O po kurio laiko supranti, kad tai vienas iš šeimos favoritų, kurie turi būti gaminami ganėtinai retai, nes apsivalgymas garantuotas. Be to, kaip ir dauguma Azijos virtuvių patiekalų, pagaminamas ganėtinai greitai. Tad jei skanu ir greita – tai juk super!

Moliūgų sriuba su vištiena

Moliūgų sriuba su vištiena

Autorius: Aušra Data: 2018-10-09 Ruduo jau atėjo! Tai rodo ne tik atvėsęs oras, bet ir rudeninių daržovių gausa bei noras skanauti jaukų maistą. Mes retai valgom sriubą, tačiau noras išsivirti ją neapleido jau kurį laiką. …

Keptos vištienos salotos

Keptos vištienos salotos

Labai skanios ir sočios salotos. Ypatingai patiko, kad paprikos yra apkepamos, nes mums jas žalias sunkokai virškina, o apkeptos jos puikiai dera prie kitų salotų ingredientų. Valgėm jas ne kartą ir bandėm su iceberg’o salotomis, ir su mūsų daržo salotų mišiniu (salotos, rukola, rūgštynės). Abiejais atvejais buvo labai skanu. Ir abiejais atvejais klojau salotas, kad pilnai uždengtų lėkštę. Taip pat pagal valgytojų kiekį galima paderinti salotas – truputį daugiau salotų, pomidorų ir agurkų ir gaunasi jau 6 porcijos, kiek pamažinam daržovių ir gaunam jau 3 porcijas 🙂 Taip kad viskas priklauso nuo to kiek daržovių panaudosite.

Vištienos užkepėliai

Vištienos užkepėliai

Autorius: Aušra Data: 2008-07-08 Pastaba: Vištieną ėmiau žalią ir tiesiog pakepinau kartu su svogūnais ir alyvuogėmis. Vištienos užkepėliai Užtruksime: 45 min. Išeiga: 4 porcijos Kaloringumas: kcal / porcija Ingredientai: Instrukcijos: Šaltinis: Paragaukite 2000/5