Cukinijų ir vištienos apkepas
- Details
- Leave a Comment
Vasara visada asocijuojasi su per daugiu cukinijų derliumi 🙂 Kai mama užklausė ar atvežti cukinijų ir kukliai atsakiau, jog kol kas nereikia, nes dar turiu dvi (ne parduotuvės dydžio) cukinijas, ir vis tiek atveža 😀 tenka priimti daržo gėrybes ir tiesiog sugalvoti kaip jas panaudoti.
Cukinijos man matyt geriausiai naudojasi įvairiuose apkepuose, nes ten jų galima sudėti daug, o ilgo stovėjimo prie puodų nereikalauja! Ne paslaptis – dažniausiai mano gaminamas variantas – Varškės ir cukinijų apkepas, bet norėjosi kažko nesaldaus… Tad pasiėmiau kelias knygas pavartymui ir vienoje jų radau lapelį su užrašu „Cukinijas reikia nuspausti tikrai labai gerai, nes išsiskiria daug skysčio, o šiaip skonis geras!”. Vadinasi šis receptas jau bandytas, tad saugu gaminti – šeima neturėtų labai kritikuoti 🙂 .
O su knygomis supratau vieną dalyką – autorės ir mano skoniai sutampa arba ne… Receptas yra Indrės Trusovės iš knygos „Sveika ir gardu”. Ir ši knyga turi jau ne vieną lapelį su gerais atsiliepimais. Deja, bet ne visos turimos knygos tokios… Kartais knygų receptams suteiki ne vieną šansą ir deja… Tik vis neprisiruošiu imtis veiksmų ir tiesiog atsisakytų tokių knygų…
Kaip ten bebūtų – viena nemaža cukinija sunaudota. Patiekalas tikrai lengvai pagaminamas, o ir sveikas. Tad aš džiausiuosi pamaitinta šeima, vyras džiaugiasi, kad patiekalas nesunkus, kaip tik vakarienei, o sūnus – kad naudojama vištienos krūtinėlė, kuri turi daaauuggg baltymų jo auginamiems raumenukams.
Cukinijų ir vištienos apkepas
Užtruksime:
Pamaitinsime: 6 asmenis
Kaloringumas: 187 kcal / porcijoje
Ingredientai:
- 500 g cukinijos
- 500 g vištienos krūtinėlės
- 150 g morkų, nuskustų
- 100 g svogūnų, nulupto
- 5 kiaušiniai
- 1 skiltelė česnako (keičiau 1 a.š. česnako granulių)
- 1 v.š. sojos padažo
- žiupsnelis druskos
- žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
- saujelė krapų (neturėjau)
- aliejaus, formai patepti
Instrukcijos:
- Orkaitė įkaitiname iki 180°C.
- Cukinijas sutarkuojame, apibarstome druska, išmaišome ir paliekame kuriam laikui (nepatingėkite to :)).
- Vištieną supjaustome nedideliais gabaliukais.
- Ant vištienos užpilame sojos padažo ir išmaišome.
- Morkas sutarkuojame. Suberiame prie vištienos.
- Svogūnus susmulkiname ir taip pat suberiame prie vištienos.
- Įmušame kiaušinius, sudedame smulkintą česnaką bei prieskonius ir išmaišome.
- Gerai nuspaudžiame cukiniją ir sudedame prie vištienos. Išmaišome.
- Kepimo indą ištepame aliejumi.
- Apkepo masę supilame į kepimo indą ir statome į įkaitintą orkaitę.
- Kepame apie 60 min.
- Skanaus!
Šaltinis: Knyga „Sveika ir Gardu” (2020)