Šokoladinio biskvito tortas su baltu kremu ir vyšniomis aka Ievos tortas
- Details
- Leave a Comment
Šį tortą kepėm jau gal tris kartus. Pirmą kartą nieko neeksperimentavom, gaminom kaip priklauso. Ir rezultatas mums buvo per riebus… Tad maskarponės sūrį pakeitę į rikotos, gavome mums skaniausią variantą. Biskvitai čia daugiau kakaviniai, bet jei itin mėgstate šokoladinį kartumą – bus pats tas.
Dažniausiai aš tortus gaminti noriu, tačiau kai ateina juos gaminti, baimė užvaldo, kad gausis ne tobulai. Bet šį kartą kaip reta – torto gamyba buvo smagi. Gal dėl to, kad turėjau tam pasiėmusi laisvą dieną, gal kad žinojau, jog tortas negali nepatikti (jau gamintas anksčiau). Beje, kepimo forma turėjo būti apie 23cm, tačiau dėl senos formos, teko dėti kepimo popierių ir biskvitas gavosi na pavadinkim tokios formos, kokios jis norėjo, o ne kokios man reikėjo. Tad tiesiog pasiėmiau puodo dangtį ir išspaudžiau 20cm skersmens tobulus apskritimus. Tik kadangi biskvitą sumažinau, tai ir kremo atliko (bet jis po torto išnykimo neužsibuvo, ir buvo greitai iškabliuotas šaukštukais, pasibarstant biskvito atraižų trupiniais).
Nusprendėme, jog tortą nuo šiol galime vadinti Ievos tortu, nes jį kepėm kas kartą per dukros gimtadienį 🙂 O nuotraukos tai itin paprastos – tik susidaryti vaizdą ko tikėtis viduje ir prisiminti kaip paprastai galima papuošti tortą 🙂 Beje, pjūvio nuotrauka buvo viena vienintelė, kurią dukra per viber’į atsiuntė kai ragavo su draugais ir visi aikčiojo koks tortas skanus 🙂 Kai tiek prisiklausai pagyrų, tai kažkaip pamiršti nuotraukų kokybę :D.
O torto ragavimas baigėsi labai greitai – pasikvietėm į svečius senelius, ir likusi torto pusė tiesiog sprogo, nes kartojo kam tik tilpo! Tad torto gyvavimą galima skaičiuoti matyt valandomis, ne dienomis 🙂
P.S. Nuotrauka su dukra įdėta su jos sutikimu 🙂 Nes šis tinklaraštis vis tiek sekė visą laiką kaip vaikai augo 🙂
Šokoladinio biskvito tortas su baltu kremu ir vyšniomis aka Ievos tortas
Užtruksime:
Pavaišinsime: 16 svečių
Ingredientai:
- Biskvitui:
- 6 kiaušiniai
- 150 ml cukraus
- 150 ml miltų
- 3 v.š. kakavos
- žiupsnelis druskos
- 1 a.š. kepimo miltelių
- Vyšnių džemui:
- 400 g šaldytų vyšnių
- 70 g cukraus uogienėms (tokio neturėjau, tad naudojau 70 g paprasto cukraus ir 1 g pektino)
- Kremui:
- 700 ml riebios grietinėlės (36% rieb.)
- 250 g rikotos sūrio
- 150 g cukraus
Instrukcijos:
- Kepame biskvitą:
- Orkaitę įjungiame nustatę 180°C (viršus+apačia).
- Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių.
- Baltymus plakame iki standžių putų (geriausia tai daryti su virtuvės kombainu ar mikseriu). Baigiant plakti po truputį supilame trečdalį (50 ml) cukraus.
- Likusį cukrų (100 ml) kitame inde plakame su kiaušinių tryniais iki baltos purios masės.
- Į išplaktus baltymus sudedame trynių masę, prasijotus miltus, kakavą ir kepimo miltelius, bei žiupsnelį druskos. Viską atsargiai išmaišome iki vienalytės masės.
- 23 cm kepimo formos dugną išklojame kepimo popieriumi, o šonus patepame sviestu.
- Biskvito tešlą supilame į paruoštą formą ir dedam į įkaitintą orkaitę.
- Kepame 30-40 min iki kol įkištą pagaliuką ištrauksime sausą.
- Iškepusį biskvitą išimame ir formos ir pilnai atvėsiname. Galima jį iškepti net iš vakaro, kitą dieną pilnai atvėsęs ir susigulėjęs, jis pjaustytis net geriau.
- Ruošiame vyšnias pertepimui:
- Į puodą suberiame cukrų, pektiną (jei naudojame paprastą cukrų) ir šaldytas vyšnias.
- Užkaičiame ir pamaišydami kaitiname iki užvirimo.
- Pamaišant paverdame dar kelias minutes.
- Nukeliame nuo kaitros ir leidžiame atvėsti (negalima naudoti šiltų vyšnių su šaltu torto kremu, nes jis pradės tekėti).
- Plakame kremą pertepimui:
- Į plaktuvo indą pilame grietinėlę, cukrų ir dedame rikotos sūrį.
- Viską plakame iki kremas bus tirštas ir purus.
- Torto surinkimas:
- Atvėsusį biskvitą perpjauname į tris dalis.
- Jei biskvitą apipjausite, atraižas galima sutrupinti virtuviniu kombainu ir vėliau panaudoti torto papuošimui (taip aš ir padariau).
- Apatinį biskvito lakštą dedame ant padėkliuko.
- Dedame pusę vyšnių ir apšlakstome apie trečdaliu susidariusio vyšnių skysčio.
- Torto kremą aš sudėjau į konditerinį maišelį. Ir apie trečdalį jo paskirstom ant biskvito ir vyšnių.
- Dedame antrą biskvito lakštą, likusias vyšnias su dalimi jų skysčio bei trečdalį balto kremo.
- Dedame paskutinį biskvito lakštą ir sulaistome likusiu vyšnių skysčiu. Plonai užtepame baltu kremu.
- Tortą apsukame acetatine plėvele, uždedame torto formą (kad tortas nebūtų nuvažiavęs į šoną), ir dedame į šaldytuvą nakčiai subręsti.
- Kitą dieną tortą aptepame likusiu baltu kremu ir puošiame pagal fantaziją. Mano fantazija buvo – biskvito likę trupiniai ir konditeriniu švirkštu išpurkštas baltas kremas, bei kelios šaldytos šilauogės ir avietės.
- Skanaus!
Šaltinis: Braškės su pipirais