Menu

Šokoladinio biskvito tortas su baltu kremu ir vyšniomis aka Ievos tortas

  • Šokoladinio biskvito tortas su baltu kremu ir vyšniomis
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Šokoladinio biskvito tortas su baltu kremu ir vyšniomisAutorius:
Data:

Šį tortą kepėm jau gal tris kartus. Pirmą kartą nieko neeksperimentavom, gaminom kaip priklauso. Ir rezultatas mums buvo per riebus… Tad maskarponės sūrį pakeitę į rikotos, gavome mums skaniausią variantą. Biskvitai čia daugiau kakaviniai, bet jei itin mėgstate šokoladinį kartumą – bus pats tas.

Dažniausiai aš tortus gaminti noriu, tačiau kai ateina juos gaminti, baimė užvaldo, kad gausis ne tobulai. Bet šį kartą kaip reta – torto gamyba buvo smagi. Gal dėl to, kad turėjau tam pasiėmusi laisvą dieną, gal kad žinojau, jog tortas negali nepatikti (jau gamintas anksčiau). Beje, kepimo forma turėjo būti apie 23cm, tačiau dėl senos formos, teko dėti kepimo popierių ir biskvitas gavosi na pavadinkim tokios formos, kokios jis norėjo, o ne kokios man reikėjo. Tad tiesiog pasiėmiau puodo dangtį ir išspaudžiau 20cm skersmens tobulus apskritimus. Tik kadangi biskvitą sumažinau, tai ir kremo atliko (bet jis po torto išnykimo neužsibuvo, ir buvo greitai iškabliuotas šaukštukais, pasibarstant biskvito atraižų trupiniais).

Nusprendėme, jog tortą nuo šiol galime vadinti Ievos tortu, nes jį kepėm kas kartą per dukros gimtadienį 🙂 O nuotraukos tai itin paprastos – tik susidaryti vaizdą ko tikėtis viduje ir prisiminti kaip paprastai galima papuošti tortą 🙂 Beje, pjūvio nuotrauka buvo viena vienintelė, kurią dukra per viber’į atsiuntė kai ragavo su draugais ir visi aikčiojo koks tortas skanus 🙂 Kai tiek prisiklausai pagyrų, tai kažkaip pamiršti nuotraukų kokybę :D.

O torto ragavimas baigėsi labai greitai – pasikvietėm į svečius senelius, ir likusi torto pusė tiesiog sprogo, nes kartojo kam tik tilpo! Tad torto gyvavimą galima skaičiuoti matyt valandomis, ne dienomis 🙂

P.S. Nuotrauka su dukra įdėta su jos sutikimu 🙂 Nes šis tinklaraštis vis tiek sekė visą laiką kaip vaikai augo 🙂

Šokoladinio biskvito tortas su baltu kremu ir vyšniomis aka Ievos tortas

Užtruksime:
Pavaišinsime: 16 svečių

Ingredientai:

  • Biskvitui:
  • 6 kiaušiniai
  • 150 ml cukraus
  • 150 ml miltų
  • 3 v.š. kakavos
  • žiupsnelis druskos
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • Vyšnių džemui:
  • 400 g šaldytų vyšnių
  • 70 g cukraus uogienėms (tokio neturėjau, tad naudojau 70 g paprasto cukraus ir 1 g pektino)
  • Kremui:
  • 700 ml riebios grietinėlės (36% rieb.)
  • 250 g rikotos sūrio
  • 150 g cukraus

Instrukcijos:

  • Kepame biskvitą:
  • Orkaitę įjungiame nustatę 180°C (viršus+apačia).
  • Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių.
  • Baltymus plakame iki standžių putų (geriausia tai daryti su virtuvės kombainu ar mikseriu). Baigiant plakti po truputį supilame trečdalį (50 ml) cukraus.
  • Likusį cukrų (100 ml) kitame inde plakame su kiaušinių tryniais iki baltos purios masės.
  • Į išplaktus baltymus sudedame trynių masę, prasijotus miltus, kakavą ir kepimo miltelius, bei žiupsnelį druskos. Viską atsargiai išmaišome iki vienalytės masės.
  • 23 cm kepimo formos dugną išklojame kepimo popieriumi, o šonus patepame sviestu.
  • Biskvito tešlą supilame į paruoštą formą ir dedam į įkaitintą orkaitę.
  • Kepame 30-40 min iki kol įkištą pagaliuką ištrauksime sausą.
  • Iškepusį biskvitą išimame ir formos ir pilnai atvėsiname. Galima jį iškepti net iš vakaro, kitą dieną pilnai atvėsęs ir susigulėjęs, jis pjaustytis net geriau.
  • Ruošiame vyšnias pertepimui:
  • Į puodą suberiame cukrų, pektiną (jei naudojame paprastą cukrų) ir šaldytas vyšnias.
  • Užkaičiame ir pamaišydami kaitiname iki užvirimo.
  • Pamaišant paverdame dar kelias minutes.
  • Nukeliame nuo kaitros ir leidžiame atvėsti (negalima naudoti šiltų vyšnių su šaltu torto kremu, nes jis pradės tekėti).
  • Plakame kremą pertepimui:
  • Į plaktuvo indą pilame grietinėlę, cukrų ir dedame rikotos sūrį.
  • Viską plakame iki kremas bus tirštas ir purus.
  • Torto surinkimas:
  • Atvėsusį biskvitą perpjauname į tris dalis.
  • Jei biskvitą apipjausite, atraižas galima sutrupinti virtuviniu kombainu ir vėliau panaudoti torto papuošimui (taip aš ir padariau).
  • Apatinį biskvito lakštą dedame ant padėkliuko.
  • Dedame pusę vyšnių ir apšlakstome apie trečdaliu susidariusio vyšnių skysčio.
  • Torto kremą aš sudėjau į konditerinį maišelį. Ir apie trečdalį jo paskirstom ant biskvito ir vyšnių.
  • Dedame antrą biskvito lakštą, likusias vyšnias su dalimi jų skysčio bei trečdalį balto kremo.
  • Dedame paskutinį biskvito lakštą ir sulaistome likusiu vyšnių skysčiu. Plonai užtepame baltu kremu.
  • Tortą apsukame acetatine plėvele, uždedame torto formą (kad tortas nebūtų nuvažiavęs į šoną), ir dedame į šaldytuvą nakčiai subręsti.
  • Kitą dieną tortą aptepame likusiu baltu kremu ir puošiame pagal fantaziją. Mano fantazija buvo – biskvito likę trupiniai ir konditeriniu švirkštu išpurkštas baltas kremas, bei kelios šaldytos šilauogės ir avietės.
  • Skanaus!

Šaltinis: Braškės su pipirais

tortas, šokoladinis biskvitas, vyšnios, rikotos kremas
tortai, saldumynai, šventėms

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Obuolių keksiukai

Obuolių keksiukai

Pas mus šiais metais galima sakyti obuolių nėra, tad kai gavau maišiuką iš kaimo labai norėjosi išbandyti ką nors naujo. O šie keksiukai išsiskiria tuo, kad obuoliai sudedami ant keksiukų viršaus, o ne įmaišomi į tešlą. Atrodė ir gražiai, ir buvo gaivūs bei skanūs.

Mieliniai blynai

Mieliniai blynai

Kaip dažnai nutinka, vėstant orams norisi jaukesnio, šilto maisto. Todėl pusryčiams puiku atsiminti seniai bekeptus mielinius blynus. Šie blynai pirmą kartą buvo išbandyti tikriausiai kai antrą kartą gyvenime pažindinausi su mielėmis ir jų panaudojimu (apie pirmą kartą bus kada nors irgi). Žinau, kad mielinių blynų receptų pilnas internetas, tačiau kaip ir dauguma dalykų – pirmi būna įsimintiniausi.

Avižiniai sausainiai su moliūgų sėklomis

Avižiniai sausainiai su moliūgų sėklomis

Seniai nužiūrėtas receptas ilgai laukęs savo eilės. Ir išaušo ta diena, kai užmigdžiusi savo mažąjį ėmiausi darbo pasiraitojusi rankoves, nes dar nebuvo laikas daryti vakarienės, o vienintelė vieta tolimiausia nuo miegančio vaiko yra virtuvė. Išsitraukiau …

Baziniai biskočiai

Baziniai biskočiai

Biskočių esu nusižiūrėjusi ne vieną receptą, tačiau pačiam pirmam kartui nusprendžiau, kad reikia bandyti būtent pačius paprasčiausius – bazinius. O kad jie nebūtų tokie jau labai panašūs į džiūvėsėlius, papuošiau baltu ir juodu šokoladu. Darbe pradžioje pasijuokėm, kad atvežiau džiūvėsėlių, bet jie kažkodėl sėkmingai greitai dingo. Popietinei arbatėlei liko vos keli vargšiukai.

Virtiniai iš plikytos tešlos

Virtiniai iš plikytos tešlos

Na ir vėlgi – paprastumas slypi genealume! Kai išbandžiau šį receptą, koldūnų gaminimas tapo malonumu. Tikrai juos buvau seniai begaminusi, o va per porą pastarųjų mėnesių jau gal kokis 4 kartus gaminau. Pradžioje gaminau su mėsa, paskui pradėjau su varške. Visaip skanu. O tešla superinė, kaip ir buvo rašyta – nelimpa prie rankų, nesitraukia, labai malonu su ja dirbti. Mačiau, jog Skanus gyvenimas gamino labai panašią tešlą tik įdėjo kiaušinių. Manau tešla nuo to taptų tik dar skanesne, tiesiog iki to dar nepriėjau, nes žemiau pateikiamu receptu dar neatsidžiaugiu 🙂 Iš pateikiamo kiekio gaunasi tikrai daug – bet jei turit įdaro, visada galima pasigaminti daugiau ir perteklių užšaldyti tingioms vakarienėms. 😉