Grikių miltų sviestiniai sausainiai
- Details
- Leave a Comment
Pas mus šeimoje vaikai vis kažko nevalgo… Dukra nevalgo žuvies, sūnus tuo tarpu nevalgo grikių… Bet sakė vat tokia forma grikius tikrai galiu valgyti 🙂 . O aš tiesą pasakiusi nekepintų grikių nesu dar prisijaukinusi. Tad tai buvo puiki proga juos sumalti kavamale ir taip kažkiek pamažintų jų atsargas.
Sausainiai pasidaro labai greitai – 30min tai čia jau su kepimu! Deja, bet dingsta taip pat kaip „sėmkės” 🙂 Todėl nedarykite klaidos ir nekepkite iš pusės porcijos 😀 Nes pirmą kartą aš kepiau iš tiek ir sausainiai gyveno vos kelias sekundes.
Grikių miltų sviestiniai sausainiai
Užtruksime:
Iškepsime: ~ 50 sausainių
Ingredientai:
- 200 g grikių miltų (nekepintų grikių)
- 100 g sviesto
- 80 gcukraus
- 80 g grietinės, 30% riebumo
- sezamo sėklų, sausainių kraštams
Instrukcijos:
- Orkaitė įkaitinti iki 180°C.
- Grikių miltus, sviestą ir cukrų dėti į virtuvinį kombainą ir sutrinti į trupinius.
- Įdėti grietinę ir dar patrinti, kol tešla pradės formuotis į rutulį.
- Tešlą berti ant stalviršio ir rankomis viską suspausti į vieną rutulį. Iš rutulio suformuoti 2-3 cm skersmens cilindrą. Stenktis tai daryti greitai, nes sviestas nuo rankų šilumos minkštėja ir tešla darosi minkštesnė ir minkštesnė.
- Ant stalviršio paberti sezamo sėklas ir jose apvolioti tešlą.
- Aštriu peiliu tešlos cilindrą supjaustyti apie 0,5 cm storio plokšteles.
- Dėti sausainius į kepimo popieriumi išklovą skardą.
- Kepti orkaitėje apie 15min.
- Skanaus!
Šaltinis: COOKING WITHOUT GLUTEN