Vištiena azijietiškai
- Details
- Leave a Comment
Paprasta taip du kart du 🙂 Ši vištiena jau ketvirtą savaitę karaliauja mūsų virtuvėje ir viskas dėl to, kad ir labai skanu, ir labai greitai pasigamina (win-win 🙂 ). Tik neperdžiovinkite vištienos – tai vienintelis momentas, kuris gali apgadinti skanią vakarienę.
Vištiena azijietiškai
Užtruksime:
Pamaitinsime: 4 žmones
Ingredientai:
- 500 g vištienos file
- 1 v.š. medaus ar sirupo (mes naudojam agavų sirupą, nes medų ne visi toleruoja)
- 1 v.š. pomidorų pastos (tik ne pomidorų padažo 😉 )
- 2-4 v.š sojos padažo
- 1-2 skiltelės česnako (arba tiesiog 1 a.š. česnako granulių)
- 1 v.š. aliejaus (nebūtina)
Instrukcijos:
- Jei vištieną valgysite su ryžiais, užkaiskite jiems vandenį ir tuo metu supjaustykite vištienos file apie 1-2 cm dydžio gabaliukais.
- Indelyje sumaišykite medų ar sirupą, pomidorų pastą, sojos padažą ir smulkintą česnaką. Siūlau pradžioje įpilti 2 v.š. sojos ir paragauti padažą ar užtenka sūrumo ir tik tada nuspręsti pilti daugiau jos.
- Kai vanduo ryžiams užvirs ir ryžius subersite virti, užkaiskite keptuvę ir įpilkite šlakelį aliejaus (jei keptuvė kokybiška, aliejus nebūtinas).
- Kai keptuvė įkais, sudėkite vištienos gabalėlius ir pamaišydami kepkite, kol mėsytė nebebus rožinė. Tai užtruks apie 5-7 minutes.
- Ant vištienos supilkite padažą ir dar 3-5 minutes patroškinkite maišydami, kad padažas padengtų vištienos gabaliukus iš visų pusių.
- Maždaug šiuo metu ryžiai turėtų būti išvirę, tad viską dalinkite į porcijas ir sėdame valgyti.
- Skanaus!
Šaltinis: ПРОСТЫЕ РЕЦЕПТЫ ОТ НИНЫ