Menu

Graikiškas pyragas su fetos sūriu

  • Graikiškas pyragas su fetos sūriu
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Graikiškas pyragas su fetos sūriu

Autorius:
Data:

Savaitgalį labai daug gaminau daug senų receptų iš tinklaraščio. Ir taip jau ne vienas savaitgalis, kai neieškau idėjų toli – čia viskas kas išbandyta ir mums patikę, tad kai norisi tiesiog be naujovių tik skaniai pasiruošti maisto savaitei – tai tiesiog idealu. Beklaidžiodama po savo puslapį supratau neįtikėtiną dalyką – PASIILGAU receptų kėlimo proceso! 🙂

Tad dalinuosi šį kartą nesaldžiu pyragu, kuris labai gerai tiko sunaudoti pamiršusį tikslą fetos sūrį ir bent kelis iš daugelio pomidorus. Taip pat labai gerai, kai norisi pailsėti nuo mėsos 😉

Graikiškas pyragas su fetos sūriu

Užtruksime:
Pavaišinsime: 8 žmones

Ingredientai:

  • Pagrindui:
  • 150 g kvietinių miltų
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • 100 g šalto sviesto
  • žiupsnelis druskos
  • 1 1/2 v.š. šalto vandens
  • Įdarui:
  • 200 g svogūnų
  • 2 v.š. aliejaus
  • 1-2 skiltelės česnako
  • 1 raudona ar geltona paprika
  • juodųjų pipirų
  • 1/2 a.š. druskos
  • 1/2 a.š. džiovinto raudonėlio
  • 3 pomidorai
  • 200 g fetos sūrio
  • petražolių
  • 3 kiaušiniai
  • 200 ml grietinėlės (puikiai tinka ir pienas 🙂 )
  • 15 juodųjų alyvuogių

Instrukcijos:

  • Pagrindui skirtus miltus, druską ir kepimo miltelius sumaišyti.
  • Į miltų mišinį sudėti kubeliais pjaustytą šaltą sviestą ir trinti pirštis iki trupinių. Tiesą pasakius aš viską dedu į virtuvinį kombainą ir sutrinu tenai.
  • Supilti šaltą vandenį ir užminkyti tešlą (tai taip pat darau kombaine).
  • Tešlą įvynioti į maistinę plėvelę ir dėti pusvalandžiui į šaldytuvą.
  • Tuo tarpu aliejuje pakepinti susmulkintus svogūnus.
  • Sudėti susmulkintą česnaką ir kubeliais supjaustytą papriką. Dar pakepinti kelias minutes.
  • Pagardinti druska, juodaisiais pipirais ir raudonėliais. Atidėti atvėsti.
  • Orkaitę įkaitinti iki 200°C
  • Tešlą iškočioti ir iškloti 26cm skersmes kepimo formą. Subadyti šakute ir kepti 10min.
  • Pomidorus supjaustyti kubeliais ir pusę jų sudėti ant apkepto pagrindo.
  • Tolygiai paskirstyti apkeptus svogūnus su paprikomis.
  • Ant viršaus sudėti likusius pomidorus, susmulkintą fetą ir kapotas petražoles.
  • Kiaušinius lengvai išplakti su grietinėle ir supilti ant pyrago.
  • Pačiame gale išdėlioti alyvuoges.
  • Pyragą kepti apie 30-45 min.
  • Skanaus!

Šaltinis: Lengvi receptai II (Laisvos valandos, 2009)

pyragas, užkandžiai, nesaldus
nesaldus pyragas, užkandžiai, piknikui

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Maltos mėsos blyneliai

Maltos mėsos blyneliai

Kitaip tariant kai mėsos nėra daug, arba kaip užmaskuoti mėsą 🙂 (4-6 porcijos) 1-2 marinuoti agurkai 2 kiaušiniai 300 ml vandens 200 g miltų 300 g maltos mėsos 100-200 g tarkuoto fermentinio sūrio druskos juodųjų …

Picos padas su kepimo milteliais

Picos padas su kepimo milteliais

Skirta tiems, kas skuba ir negali iš anksto pasiruošti mielinio picos pado. Mane jis gelbsti jau ne vieną savaitgalį, kai staiga užsimanau picos, o mielinės tešlos šaldiklyje jau nebeturiu. Smagu, kad ir šeima neišbrokavo.

Sumuštiniai su pomidorais ir alyvuogėmis

Sumuštiniai su pomidorais ir alyvuogėmis

Dar vieni mūsų pusryčiai. Skonis primena picas, ypatingai kai įdedi šviežių bazilikų lapelių. Tikrai šiems skaniems pusryčiams sugaišite labai nedaug laiko, o skonis nuteiks maloniai visai dienai.

Pyragėliai su fermentiniu sūriu

Pyragėliai su fermentiniu sūriu

Labai skanūs pyragaičiai. Jei namuose turiu virtos dešros, visada ir ją sudedu. Tada belieka pasiimti pomidorų padažo ir gaunasi ale picos 🙂 Čia dedu jau dvigubą porciją, nes vienos per mažai, o nuo trigubos persivalgom 🙂

Moliūgų sausainiai su šokolado gabaliukais

Moliūgų sausainiai su šokolado gabaliukais

Peržiūrėjus daug moliūgų sausainių receptų, man jie pasirodė visi tokie panašus, kad ėmiau tiesiog pirmą pasitaikiusį receptą ir pabandžiau. Man sausainiai turi būti traškūs, o šie minkšti kaip keksiukai ar meduoliukai, bet vis tiek skanūs ?