Graikiškas pyragas su fetos sūriu
- Details
- Leave a Comment
Savaitgalį labai daug gaminau daug senų receptų iš tinklaraščio. Ir taip jau ne vienas savaitgalis, kai neieškau idėjų toli – čia viskas kas išbandyta ir mums patikę, tad kai norisi tiesiog be naujovių tik skaniai pasiruošti maisto savaitei – tai tiesiog idealu. Beklaidžiodama po savo puslapį supratau neįtikėtiną dalyką – PASIILGAU receptų kėlimo proceso! 🙂
Tad dalinuosi šį kartą nesaldžiu pyragu, kuris labai gerai tiko sunaudoti pamiršusį tikslą fetos sūrį ir bent kelis iš daugelio pomidorus. Taip pat labai gerai, kai norisi pailsėti nuo mėsos 😉
Graikiškas pyragas su fetos sūriu
Užtruksime:
Pavaišinsime: 8 žmones
Ingredientai:
- Pagrindui:
- 150 g kvietinių miltų
- 1/2 a.š. kepimo miltelių
- 100 g šalto sviesto
- žiupsnelis druskos
- 1 1/2 v.š. šalto vandens
- Įdarui:
- 200 g svogūnų
- 2 v.š. aliejaus
- 1-2 skiltelės česnako
- 1 raudona ar geltona paprika
- juodųjų pipirų
- 1/2 a.š. druskos
- 1/2 a.š. džiovinto raudonėlio
- 3 pomidorai
- 200 g fetos sūrio
- petražolių
- 3 kiaušiniai
- 200 ml grietinėlės (puikiai tinka ir pienas 🙂 )
- 15 juodųjų alyvuogių
Instrukcijos:
- Pagrindui skirtus miltus, druską ir kepimo miltelius sumaišyti.
- Į miltų mišinį sudėti kubeliais pjaustytą šaltą sviestą ir trinti pirštis iki trupinių. Tiesą pasakius aš viską dedu į virtuvinį kombainą ir sutrinu tenai.
- Supilti šaltą vandenį ir užminkyti tešlą (tai taip pat darau kombaine).
- Tešlą įvynioti į maistinę plėvelę ir dėti pusvalandžiui į šaldytuvą.
- Tuo tarpu aliejuje pakepinti susmulkintus svogūnus.
- Sudėti susmulkintą česnaką ir kubeliais supjaustytą papriką. Dar pakepinti kelias minutes.
- Pagardinti druska, juodaisiais pipirais ir raudonėliais. Atidėti atvėsti.
- Orkaitę įkaitinti iki 200°C
- Tešlą iškočioti ir iškloti 26cm skersmes kepimo formą. Subadyti šakute ir kepti 10min.
- Pomidorus supjaustyti kubeliais ir pusę jų sudėti ant apkepto pagrindo.
- Tolygiai paskirstyti apkeptus svogūnus su paprikomis.
- Ant viršaus sudėti likusius pomidorus, susmulkintą fetą ir kapotas petražoles.
- Kiaušinius lengvai išplakti su grietinėle ir supilti ant pyrago.
- Pačiame gale išdėlioti alyvuoges.
- Pyragą kepti apie 30-45 min.
- Skanaus!
Šaltinis: Lengvi receptai II (Laisvos valandos, 2009)