Avižiniai sausainiai su pabarstukais
- Details
- Leave a Comment
Karantinas gerai tuo, kad surandi laiko iškraustyti net giliausius spintelių užkampius. Čia ir radau įvairių pabarstukų likučių. Tad pagalvojau, kad laikas jau būtų juos sunaudoti, kad neliūdėtų. Žurnale užmačiau avižinius sausainius su jais, tad ir išbandžiau 🙂 Sausainiai kaip sausainiai, viskas su jais tvarkoj. Pabarstukai nėra būtini, tik suteikia šiokį tokį žaismingumą. O ir jei jų turi – tai kodėl gi ne? Su miltais kas kartą vis maišau aš juos kokius randu po ranka. Tikrai neturi būti čia tik kvietiniai miltai, išbandžiau ir su avižiniais, ir su pilno grūdo miltais, ir su visokiais po truputį. Būtent tuo ir patiko šie sausainiai – nereikia daug įmantrių produktų, ir sunaudoti galima įvairius likučius.
Avižiniai sausainiai su pabarstukais
Užtruksime:
Pagaminsime: 12 sausainių
Ingredientai:
- 130 g avižinių dribsnių
- 80 g miltų
- 50 g cukraus
- žiupsnelis druskos
- 100 g sviesto, lydyto
- 1 kiaušinis
- įvairių pabarstukų (nebūtina)
Instrukcijos:
- Orkaitė įkaitinti iki 180°C.
- Visus sausus produktus, išskyrus pabarstukus, suberti į indą ir išmaišyti.
- Supilti išlydytą sviestą ir įmušti kiaušinį.
- Viską gerai išmaišyti.
- Iš tešlos drėgnomis rankomis formuoti rutuliukus ir dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą.
- Tešlos rutuliukus paspausti, kad gautųsi ploni sausainiai.
- Ant viršaus užbarstyti pabarstukų.
- Kepti orkaitėje apie 12-14min.
- Iškepusius sausainius leisti atvėsti ant kepimo skardos. Vėliau galima perkelti ir ant grotelių pilnai atvėsti.
- Skanaus!
Šaltinis: Žurnalas Beatos virtuvė 2016 Ruduo Nr.8