Menu

Avižiniai sausainiai su pabarstukais

  • Avižiniai sausainiai su pabarstukais
  • Avižiniai sausainiai su pabarstukais
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Avižiniai sausainiai su pabarstukais

Autorius:
Data:

Karantinas gerai tuo, kad surandi laiko iškraustyti net giliausius spintelių užkampius. Čia ir radau įvairių pabarstukų likučių. Tad pagalvojau, kad laikas jau būtų juos sunaudoti, kad neliūdėtų. Žurnale užmačiau avižinius sausainius su jais, tad ir išbandžiau 🙂 Sausainiai kaip sausainiai, viskas su jais tvarkoj. Pabarstukai nėra būtini, tik suteikia šiokį tokį žaismingumą. O ir jei jų turi – tai kodėl gi ne? Su miltais kas kartą vis maišau aš juos kokius randu po ranka. Tikrai neturi būti čia tik kvietiniai miltai, išbandžiau ir su avižiniais, ir su pilno grūdo miltais, ir su visokiais po truputį. Būtent tuo ir patiko šie sausainiai – nereikia daug įmantrių produktų, ir sunaudoti galima įvairius likučius.

Avižiniai sausainiai su pabarstukais

Užtruksime:
Pagaminsime: 12 sausainių

Ingredientai:

  • 130 g avižinių dribsnių
  • 80 g miltų
  • 50 g cukraus
  • žiupsnelis druskos
  • 100 g sviesto, lydyto
  • 1 kiaušinis
  • įvairių pabarstukų (nebūtina)

Instrukcijos:

  • Orkaitė įkaitinti iki 180°C.
  • Visus sausus produktus, išskyrus pabarstukus, suberti į indą ir išmaišyti.
  • Supilti išlydytą sviestą ir įmušti kiaušinį.
  • Viską gerai išmaišyti.
  • Iš tešlos drėgnomis rankomis formuoti rutuliukus ir dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą.
  • Tešlos rutuliukus paspausti, kad gautųsi ploni sausainiai.
  • Ant viršaus užbarstyti pabarstukų.
  • Kepti orkaitėje apie 12-14min.
  • Iškepusius sausainius leisti atvėsti ant kepimo skardos. Vėliau galima perkelti ir ant grotelių pilnai atvėsti.
  • Skanaus!

Šaltinis: Žurnalas Beatos virtuvė 2016 Ruduo Nr.8

sausainiai, avižiniai, sveikuoliški
saldumynai, sausainiai

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Cukinijų sausainiai su šokoladu ir džiovintomis spanguolėmis

Cukinijų sausainiai su šokoladu ir džiovintomis spanguolėmis

Kiek neįprastas cukinijų panaudojimo būdas. Kaip visada – cukinijos nei kiek nesijaučia, tik žalia odelė išduoda, kad yra kažkas neįprasto sausainiuose. Kepant dėjau stambius avižinius dribsnius, bet man avižos liko kiek kietos ir valgant jaučiau kaip erzina dantis avižų kramtymas, todėl kitą kartą tikrai naudosiu smulkius dribsnius.

Avižiniai sausainiai

Avižiniai sausainiai

Tokie paprastučiai paprastučiai sausainiai. Žinoma galima dėti priedų kokių tik širdis geidžia, bet kadangi didžiausias sausainių valgytojas pas mus mažiausiasis, tai nieko ir nedėjau. Sausainiai nėra labai trapūs. Galima juos kepti kepimo popieriumi išklotoje skardoje, …

Mėgstamiausi granolos batonėliai

Mėgstamiausi granolos batonėliai

Kaip jau pavadinimas byloja – tai mano mėgstamiausi granolos batonėliai. Ypatingai nuostabūs pasidaro, jei turite melasos cukraus ir juo pakeičiate šaukštą rudojo cukraus. Bet žinoma ir be to, aš juos be galo dievinu. Kiti šeimos nariai irgi juos mielai valgo priešpiečiams ar pavakariams, o kai pasibaigia, visi pasigenda 🙂

Dribsnių sausainiai

Dribsnių sausainiai

Autorius: Aušra Data: 2009-06-29 Ilgai ieškojau recepto sausainių, kurie būtų bent kažkiek panašūs į tuos paprastučius kvadratinius sausainius, kurie nuo seno mums visiems žinomi ir kuriuos su mielu noru maumoja mano mažylis. Nesakau, kad čia …

Paprasčiausia granola

Paprasčiausia granola

Kiek bebandžiau variantų, vaikai visada priverčia grįžti prie šio paprasčiausio – bazinio recepto… Be jokių džiovintų vaisių, be jokių riešutų, be įmantrių prieskonių… Tiesiog avižos, truputis saldumo ir aliejus.