Migdolų ir datulių rutuliukai šokolade
- Details
- Leave a Comment
Vos keli produktai, o saldainiai gaunasi kaip pirktiniai. Šokoladu aplieti kaip ir nebūtina, bet saldainius pakelia visai į kitą lygį, nei kad būtų tiesiog kakavoje apvolioti. Gaminau kelis kartus. Pirmą kartą nemirkiau nei riešutų, nei datulių, tiesiog viską sutryniau. Saldainiai gavosi tvirti. Antrą kartą pamirkiau ir riešutus, ir datules. Abu su vyru nutarėm, kad reikėjo mirkyti datules brendyje 🙂 Saldainiai gavosi minkštesni. Kuris variantas geresnis? Net nežinau… Abu variantai patiko ir reikėjo visiems dozuoti kiek per dieną galima suvalgyti saldainių kiekvienam. Tad ar mirkyti, ar ne – teks nuspręsti jums pagal nuotaiką ir turimą laiką.
Migdolų ir datulių rutuliukai šokolade
Užtruksime:
Pagaminsime: 16 saldainių
Ingredientai:
- 100 g migdolų riešutų
- 100 g datulių
- 1 v.š. kakavos miltelių
- 100 g juodojo šokolado, naudoju 72% datulių saldumui atsverti
Instrukcijos:
- Visų pirmą į smulkintuvą sudedame migdolus ir sutrinam iki nedidelių gabaliukų (aš šį žingsnį vis užmirštu ir viską sudedu tiesiog vienu kartu).
- Sudedame datules ir kakavą. Viską triname iki kol gaunasi lipni masė.
- Suformuojame rutuliukus. Dedame ant kepimo popieriumi ar maistine plėvele išklotos lentutės ar lėkštės.
- Kol lydysime šokoladą, saldainius dėkime į šaldytuvą, kad būtų tvirtesni.
- Šokoladą išlydome virš vandens garų ar ant nedidelės kaitros tiesiog ant viryklės, ar mikrobangėje.
- Rutuliukus po vieną dedame į indelį su šokoladu, apvoliojame jame ir atsargiai išimame, nuvarviname šokolado perteklių bei dedame ant kepimo popieriaus. Leidžiame atvėsti ir šokoladui sustingti.
- Saldainius laikome šaldytuve
- Skanaus!
Šaltinis: liza_tasty_blog