Saldžiųjų bulvių (batatų) keksiukai
- Details
- Leave a Comment
Fantastiški keksiukai! Minkšti, drėgni, santūriai saldūs! Aš juos tiesiog įsimylėjau. Dukra man pritartų, nes ji lygiai taip pat su pasimėgavimu valgo šiuos keksiukus. Kiti šeimos nariai – labiau sausainių ir kreminių desertų mylėtojai, todėl jų vertinimo ir neklausiau 🙂 Bet jūs tik pasižiūrėkite į jų sudėtį – be baltų miltų ir mažai cukraus, o drėgmė iš daržovių! Smagu mėgautis sveikesniais desertais, ypatingai kai jie tikrai skanūs 🙂
Saldžiųjų bulvių (batatų) keksiukai
Užtruksime:
Iškepsime: 12 keksiukų
Ingredientai:
1 p. = 237 ml
- 2 p. avižinių miltų
- 1/2 p. cukraus ar kito naudojamo biraus saldiklio
- 1 v.š. kepimo miltelių
- 1 a.š. cinamono
- žiupsnelis druskos
- 1 p. saldžiųjų bulvių (batatų) tyrės
- 1 p. pieno
- 1 kiaušinis (galima keisti į 1 v.š. linų sėmenų ir 3 v.š. vandens)
Instrukcijos:
- Jei neturite saldžiųjų bulvių (batatų) tyrės – ne bėda (ir aš jos neturiu). Reikia tiesiog nuskusti kelias bulves ir supjausčius nedideliais kubeliais išvirti garuose ar mikrobangėje uždengtame puode. Užtruksite apie 10min. Tada su trintuvu reikia sutrinti į vienalytę masę ir atvėsinti.
- Orkaitę įkaitinti iki 180°C.
- Visus ingredientus sudėti į vieną indą, gerai išmaišyti ir dėti į keksiukų formeles (aš naudoju silikonines, todėl niekuo jų netepu).
- Kepti 25-30 minučių.
- Išėmus iš orkaitės, leisti apie 10 minučių pravėsti ir tik tada išimti iš formelių ir sudėjus ant grotelių leisti atvėsti iki galo.
- Skanaus!
Šaltinis: The Big Man’s World