Makaronų apkepas su vištiena
- Details
- 1 Comment
Mėgstu savaitgalį pasisukioti ilgiau virtuvėje ir paskutiniu metu su pagrindiniu tikslu – pagaminti paruoštukų, kurie leis darbo savaitės periodu šeimyną maitinti naminiu maistu bei tuo pačiu suspėti viską padaryti per pusvalandį nuo įžengimo į namus. Vienas iš tokių puikių pavyzdžių yra šis apkepas. Jį paruošiu savaitgalį, o paskutinį žingsnį atlieku tik tą dieną, kai reikia greitos vakarienės. O kartais, kai susivėlinu – skambinu vaikams ir visas instrukcijas susakau telefonu. Tada vakarienė pasigamina „pati” ir prie stalo galima sėsti iš karto 🙂
Pats apkepas atrodytų visai paprastutis, bet viskas labai gerai dera. Iš pirmo karto net nepatikėjau, kad taip gali būti, tad kitą savaitę kartojau dar kartą. Ir trečią savaitę kartojau. Bet rezultatas vis tas pats – šeimyna patenkina, visų pilvukai sotūs, o mama laiminga (ir nepervargusi 🙂 ).
Makaronų apkepas su vištiena
Užtruksime:
Pamaitinsime: 6-8 žmogeliukus
Ingredientai:
- 400 g makaronų
- 1 v.š. sviesto
- 1 svogūnas
- 3 skiltelės česnako
- 1 skardinė (400 g) konservuotų smulkintų pomidorų
- 125 ml grietinėlės (10% rieb.)
- 400 g vištienos krūtinėlių
- 100 g fermentinio sūrio, tarkuoto
- žiupsnelis druskos
- pagal skonį maltų juodųjų pipirų
- 200 g mocarelos
- saujelė vyšninių pomidorų (tikrai verta nepamiršti jų)
- ryšelis šviežių svogūnų laiškų(taip pat rekomenduoju nepamiršti, ar naudoti kitas šviežias žoleles)
Instrukcijos:
- Orkaitę įkaitiname iki 180°C (jei apkepą planuojate valgyti kitą dieną, šį žingsnį praleiskite).
- Makaronus išverdame pagal instrukcijas ant pakuotės.
- Kol makaronai verda, keptuvėje išlydome sviestą ir jame pakepiname smulkintą svogūną.
- Kai svogūnai suminkštės, suberiame smulkintą česnaką ir dar kepame apie minutę.
- Į keptuvę sudedame smulkiais gabaliukais supjaustytą vištienos file. Lengvai apkepame pamaišydami kelias minutes.
- Tada sudedame smulkintus konservuotus pomidorus bei supilame grietinėlę. Viską gerai išmaišome, pagardiname druska bei pipirais ir troškiname dar kelias minutes, kol vištiena iškeps.
- Į keptuvę suberiame tarkuotą fermentinį sūrį, išmaišome ir nukeliame nuo ugnies.
- Paruoštą padažą supilame ant išvirtų nusunktų makaronų. Išmaišome.
- Paruoštus makaronus sudėti į apvalią 23cm diametro (arba 20×30 cm dydžio) kepimo formą. Ant viršaus užbarstome tarkuotą moracelą.
- Jei planuojame valgyti iš karto: kepimo indą dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 15-20 minučių, kol sūris išsilydys ir gražiai apskrus.
- Jei planuojame valgyti kitą dieną: paruoštą apkepą dedame į šaldytuvą. Prieš kepant, kepimo formą išimti iš šaldytuvo gerą valandą prieš dedant į įkaitintą orkaitę ir kepti 15-20 min. Arba jei laikas spaudžia ir norisi valgyti – iš šaldytuvo išimtą formą dėti į būtinai šaltą orkaitę, nustatyti 180°C ir apkepą kepti 30-40 minučių (orkaitė kaisdama, sušildys kepimo indą palaipsniui, bet tai užtruks kiek ilgiau).
- Prieš tiekiant apibarstome apkepą pjaustytais vyšniniais pomidoriukais bei smulkintais svogūnų laiškais.
- Skanaus!
Šaltinis: Debesys. Geriausi receptai
Tikrai labai skanus!:-) Papildomai įdėjau kario, čiobrelio ir baziliko (juk vištiena…;-)) – laabai skaniai susivalgė:-) Dėkui!