Salotos su vištiena ir feta
- Details
- Leave a Comment
Noriu, kad dukra po truputį padėtų man virtuvėje su vakarienėmis. Amžius toks, kad jau tikrai sugeba ir pati sudėlioti salotas 🙂 Kadangi vasara, karšta ir visai nesinori jungti viryklės, nusprendėm kad tinkamiausia vakarienė – salotos. Ji išrinko receptą, aš supirkau produktus. Bet jau matyt įtariat kuom baigėsi 🙂 Aš gaminau vakarienę, o dukra su draugėmis užsiplepėjo ir susivėlino grįžti namo 🙂 Taip ir liks man klausimas, ji čia taip specialiai? 🙂 Na gerai, kad salotos tokios greitos, kad net nepavadinčiau gaminimu – sudėjai į lėkštę ir viskas!
Originale siūloma naudoti mėlynojo pelėsio sūrį, tačiau mes nesam jo dideli gerbėjai, tad nubalsavom pakeisti jį feta. Man tai ganėtinai naujas derinys, nes ją dažniausiai naudoju graikiškose salotose. Bet prie švelnios vištienos, ji tikrai puikiai derėjo, tik norėjosi, kad pomidoriukai būtų gal kiek rūgštesni, nes jie pasirodė man net saldūs. Bet šiaip viskas tvarkoj. Dukra grįžusi namo visą porciją suvalgė ir buvo laiminga (gal dėl gerai praleisto laiko su draugėmis, gal kad nereikėjo salotų daryti, o gal kad iš tiesų buvo skanu) 🙂
Salotos su vištiena ir feta
Užtruksime:
Pagaminsime: 1 porciją
Ingredientai:
- 50 g salotų mišinio
- 75 g vyšninių pomidoriukų
- 50 g vištienos, keptos ar virtos
- 50 g feta sūrio ar mėlynojo pelėsinio sūrio
- 1 v.š. aliejaus
- 1 a.š. balzamiko acto
- žiupsnelis druskos
- žiupsnelis aitriųjų paprikų miltelių
Instrukcijos:
- Salotas nuplauti ir sudėti į lėkštę.
- Pomidoriukus supjaustyti ketvirčiais. Taip pat sudėti į lėkštę.
- Ant viršaus sudėti pasmulkintą vištieną ir sutrupintą fetą.
- Nedideliame indelyje sumaišyti aliejų, actą, druską ir aitriųjų paprikų miltelius. Viską gerai išmaišyti ir užpilti ant paruoštų salotų.
- Skanaus!
Idėja: David Bez. Salotos su meile (Alma littera, 2015)