Vištiena su žirneliais ir kariu
- Details
- Leave a Comment
Kaip visada artėjant pavasariui norisi apsitvarkyti, apsišvarinti. Tad vakar bekilnodama šaldiklyje esančias atsargas atradau užmirštą žirnelių pakelį. O šiandien šaldytuve vištienos file reikalavo kažką iš jos pagaminti. Tad begalvodama, ką skanaus pagaminti pietums, atsiminiau apie vištieną su kariu ir žirneliais. Gaminusi ją jau esu gal kokius keturis kartus, bet vis nuotraukos arba būdavo nevykusios, arba jas tiesiog patingėdavau daryti. Šiandien tiesą pasakius, nuotraukos vis tiek man neįtinka, bet tiesiog pavargau laukti to geresnio momento, geresnio apšvietimo, to kito karto 🙂
Vištiena su žirneliais ir kariu jau gaminimo metu kvepėjo taip, kad vaikai suko ratus į virtuvę pasižiūrėti, kas čia taip skaniai kvepia. O ir valgydami tik gyrė, kad labai skanu. Pirmą kartą kai ją gaminau, man kario atrodė smarkiai per daug, tad mažinau per pusę, bet pasigailėjau, nes man joje kažko trūko. Kitą kartą gaminant dėjau kiek priklauso – ir buvo super! Šiandien per klaidą vėl įbėriau tik pusę normos, bet buvo pats tas. Gal kario milteliai kiti pasitaikė, gal nuotaika tokia buvo. Tad siūlau nenumažinti kario, bet truputį pasiderinti pagal savo skonį. Beje, džiovintų vaisių prie mėsos mes nelabai mėgstam, tad nei karto kiek gaminau nedėjau razinų, bet kaip galimą variantą prirašiau jas recepte. Gal jums patiks 🙂
Vištiena su žirneliais ir kariu
Užtruksime:
Pagaminsime: 4 porcijos
Ingredientai:
1 p. = 237 ml
- 1 svogūnas
- 2 skiltelės česnako
- 3 v.š. aliejaus arba valyto sviesto (ghee)
- 500 g vištienos krūtinėlės
- 3 v.š. kukurūzų krakmolo
- 1/4 a.š. druskos
- 1/4 a.š. pipirų
- 1 1/2 p. vištienos sultinio
- 2 v.š. kario miltelių
- 1 p. šaldytų žirnelių
- 1/2 p. šviesių razinų (nebūtina, mes nenaudojom)
Instrukcijos:
- Keptuvėje įkaitinti pusę aliejaus.
- Tuo tarpu supjaustyti svogūnus pusžiedžiais. Sudėti į įkaitintą aliejų.
- Česnakų skilteles susmulkinti ir kai svogūnai šiek tiek apkeps, sudėti česnakus į keptuvę.
- Vištienos file supjaustyti gabaliukais.
- Ant vištienos suberti krakmolo, druskos ir pipirų mišinį. Išmaišyti, kad vištiena pasidengtų krakmolu ir prieskoniais.
- Į apkeptus svogūnus ir česnakus supilti likusį aliejų.
- Į keptuvę sudėti vištienos gabaliukus ir išmaišyti. Jei inde kur buvo vištiena, liko krakmolo, jo neišpilti.
- Į keptuvę suberti kario miltelius.
- Sultinį sumaišyti su likusiu krakmolu ir, kai vištiena apkeps iš visų pusių, supilti ant jos.
- Suberti šaldytus žirnelius.
- Maišant troškinti, kol žirneliai atšils ir padažas šiek tiek sutirštės.
- Patiekti su ryžiais.
- Skanaus!
Šaltinis: Pasaulio virtuvė. Skaniausi patiekalai per 30 minučių (Gamta, 1999)