Nekeptas sausainių tortas su persikais
- Details
- Leave a Comment
Meluočiau, jei sakyčiau, kad man nepatinka gaminti tortus 🙂 Visada mielai gaminčiau ne tik tortus, bet visus saldumynus. Deja, realybė tokia, kad jais ilgai šeima soti nebūna, todėl stengiuosi valdyti save ir nukreipti mintis į „normalų maistą”. Tačiau ar galite įsivaizduoti, kaip aš šokinėju iš džiaugsmo, kai pasitaiko proga pagaminti TORTĄ? Viduje šokinėju kaip mažas vaikas 🙂 O tada pradedu panikuoti 🙂 nes tortų, kuriuos noriu išbandyti yra begalės, o reikia išrinkti tik tą vienintelį…
Tortą pirmą kartą gaminau pagal šį receptą, tačiau pastovėjęs kelias valandas kambario temperatūroje, ragaujant jis man pasirodė labai riebus. Tad šį kartą dariau pagal save – maskarponę keičiau kremine varške. Pakeitimais likau patenkinta! Mano šeimyna ir svečiai labai gyrė tortą, tad patobulintas torto receptas pagaliau nusipelnė atsidurdi čia. 🙂
Nekeptas sausainių tortas su persikais
Užtruksime:
Pagaminsime: 12 porcijų
Ingredientai:
(20 cm diametro torto formai)
- 2 1/2 pak. (po 160g) kvadratinių šokoladinių sausainių
- 1/2 p. pieno, sausainių pamirkymui
- 1 didelė skardinė konservuotų persikų
- Kremui:
- 500 g varškės pyragams, kambario temperatūros
- 200 ml grietinėlės, 35% riebumo
- apie 2 v.š. citrinos sulčių (arba pagal skonį)
- 4 v.š. cukraus pudros (arba pagal skonį)
- apie 10 v.š. sirupo iš persikų konservų (arba pagal skonį)
- 1 v.š. želatinos
- Apliejimui:
- 70 g šokolado
- 70 g grietinėlės, 35% riebumo
- 1 v.š. sviesto
Instrukcijos:
- Torto formos žiedą dedame į lėkštę. Kadangi torto formą saugau nuo peilio, tai žiedo vidinę pusę plonai patepu aliejumi ir kraštus padengiu konditerinė acetato juosta (arba galima naudoti iškirptą kepimo popieriaus juostą).
- Persikus nusunkiame ir supjaustome plonomis riekelėmis.
- Pasiruošiame varškės kremą:
- Želatiną užpilame nedideliu kiekiu šalto vandens ir leidžiame išbrinkti.
- Tuo tarpu į varškę įmaišome cukraus pudrą, citrinos sultis ir persikų sirupą.
- Kitame inde išplakame grietinėlę iki standžių putų ir lengvais judesiais įmaišome į varškės kremą.
- Želatinai išbrinkus nusunkiame vandens perteklių (jei toks buvo) ir ant nedidelės viryklės kaitros ją ištirpdome.
- Ištirpintą želatiną įmaišome į varškės kremą.
- Pradedame torto surinkimą:
- Jei tortą planuojame valgyti greitu laiku, tai sausainius reikėtų įmerkti labai trumpam į pieną. Kadangi mes tortą planavome ragauti tik po kelių dienų, šį žingsnį praleidau.
- Sausainiais padengiame torto dugną. Jei reikia, sausainius atsargiai perpjauname peiliu į trikampiukus, kad kuo daugiau padengtume torto pagrindą.
- Ant sausainių paskirstome apie ketvirtadalį paruošto varškės kremo.
- Ant varškės kremo plonu sluoksniu išdėliojame supjaustytus persikus.
- Vėl dedame sausainius, kremą ir persikus. Tai kartojame dar tris kartus.
- Paskutinis sluoksnis turi būti sausainių, tačiau kadangi aš jų nemerkiau į pieną, tai ant viršaus dar užtepiau kelis paliktus šaukštus kremo.
- Tortą dedame į šaldytuvą ir laikome bent 4 valandas, kol kremas sustings, o sausainiai suminkštės.
- Torto užbaigimas:
- Į stiklinį indelį, kuris nebijo karščio, dedame sulaužytą šokoladą, grietinėlę ir sviestą.
- Ant nedidelės kaitros kaitiname ir maišome, kol pasidaro vienalytė masė.
- Šokoladinį kremą pilame ant atšaldyto torto ir atsargiai paskirstome ant torto viršaus.
- Torto viršų galima papuošti dar pagal fantaziją ir spintelių turinį 🙂
- Skanaus!