Nekeptas sausainių tortas su persikais
- Details
- Leave a Comment
Meluočiau, jei sakyčiau, kad man nepatinka gaminti tortus Visada mielai gaminčiau ne tik tortus, bet visus saldumynus. Deja, realybė tokia, kad jais ilgai šeima soti nebūna, todėl stengiuosi valdyti save ir nukreipti mintis į „normalų maistą”. Tačiau ar galite įsivaizduoti, kaip aš šokinėju iš džiaugsmo, kai pasitaiko proga pagaminti TORTĄ? Viduje šokinėju kaip mažas vaikas
O tada pradedu panikuoti
nes tortų, kuriuos noriu išbandyti yra begalės, o reikia išrinkti tik tą vienintelį…
Tortą pirmą kartą gaminau pagal šį receptą, tačiau pastovėjęs kelias valandas kambario temperatūroje, ragaujant jis man pasirodė labai riebus. Tad šį kartą dariau pagal save – maskarponę keičiau kremine varške. Pakeitimais likau patenkinta! Mano šeimyna ir svečiai labai gyrė tortą, tad patobulintas torto receptas pagaliau nusipelnė atsidurdi čia.
Nekeptas sausainių tortas su persikais
Užtruksime:
Pagaminsime: 12 porcijų
Ingredientai:
(20 cm diametro torto formai)
- 2 1/2 pak. (po 160g) kvadratinių šokoladinių sausainių
- 1/2 p. pieno, sausainių pamirkymui
- 1 didelė skardinė konservuotų persikų
- Kremui:
- 500 g varškės pyragams, kambario temperatūros
- 200 ml grietinėlės, 35% riebumo
- apie 2 v.š. citrinos sulčių (arba pagal skonį)
- 4 v.š. cukraus pudros (arba pagal skonį)
- apie 10 v.š. sirupo iš persikų konservų (arba pagal skonį)
- 1 v.š. želatinos
- Apliejimui:
- 70 g šokolado
- 70 g grietinėlės, 35% riebumo
- 1 v.š. sviesto
Instrukcijos:
- Torto formos žiedą dedame į lėkštę. Kadangi torto formą saugau nuo peilio, tai žiedo vidinę pusę plonai patepu aliejumi ir kraštus padengiu konditerinė acetato juosta (arba galima naudoti iškirptą kepimo popieriaus juostą).
- Persikus nusunkiame ir supjaustome plonomis riekelėmis.
- Pasiruošiame varškės kremą:
- Želatiną užpilame nedideliu kiekiu šalto vandens ir leidžiame išbrinkti.
- Tuo tarpu į varškę įmaišome cukraus pudrą, citrinos sultis ir persikų sirupą.
- Kitame inde išplakame grietinėlę iki standžių putų ir lengvais judesiais įmaišome į varškės kremą.
- Želatinai išbrinkus nusunkiame vandens perteklių (jei toks buvo) ir ant nedidelės viryklės kaitros ją ištirpdome.
- Ištirpintą želatiną įmaišome į varškės kremą.
- Pradedame torto surinkimą:
- Jei tortą planuojame valgyti greitu laiku, tai sausainius reikėtų įmerkti labai trumpam į pieną. Kadangi mes tortą planavome ragauti tik po kelių dienų, šį žingsnį praleidau.
- Sausainiais padengiame torto dugną. Jei reikia, sausainius atsargiai perpjauname peiliu į trikampiukus, kad kuo daugiau padengtume torto pagrindą.
- Ant sausainių paskirstome apie ketvirtadalį paruošto varškės kremo.
- Ant varškės kremo plonu sluoksniu išdėliojame supjaustytus persikus.
- Vėl dedame sausainius, kremą ir persikus. Tai kartojame dar tris kartus.
- Paskutinis sluoksnis turi būti sausainių, tačiau kadangi aš jų nemerkiau į pieną, tai ant viršaus dar užtepiau kelis paliktus šaukštus kremo.
- Tortą dedame į šaldytuvą ir laikome bent 4 valandas, kol kremas sustings, o sausainiai suminkštės.
- Torto užbaigimas:
- Į stiklinį indelį, kuris nebijo karščio, dedame sulaužytą šokoladą, grietinėlę ir sviestą.
- Ant nedidelės kaitros kaitiname ir maišome, kol pasidaro vienalytė masė.
- Šokoladinį kremą pilame ant atšaldyto torto ir atsargiai paskirstome ant torto viršaus.
- Torto viršų galima papuošti dar pagal fantaziją ir spintelių turinį
- Skanaus!