Avižiniai sausainiai su granatų sėklomis ir šokoladu
- Details
- Leave a Comment
Savaitgalį namuose jau turėjome ligonį, tad suplanuotų šeštadieninių darbų nepavyko nudirbti. Tą dieną pasėdėjusi prie televizoriaus, visgi supratau, kad noriu nuveikti kažką daugiau. Apsidairiusi pamačiau du granatus, kurie jau kurį laiką laukė dėmesio. Pasižiūrėjau youtube kaip galima greitai jų sėklytes išrinkti ir jau po kokių 20min darbas buvo baigtas. O kadangi viskas vyko taip sklandžiai, kažkaip užsinorėjau daugiau 🙂 Pasikuičiau nusižiūrėtų receptų archyve ir labiausiai nuotaiką atitiko Grange sausainiai. Deja, šokoladas tą dieną buvo arčiau širdies, todėl pasirinkau kaip pagrindą originalų receptą ir jį prisitaikiau sau (kaip visada pamažinau smarkiai cukraus, įmaišiau pilno grūdo miltų).
Beje, pirmą dieną sausainiai buvo maloniai traškūs iš išorės, o viduje minkšti. Kitą dieną pabuvę sandariame indelyje, sausainiai tapo visiškai minkštučiai, tokie beveik biskvitiniai, kas labai patiko mano broliui ir jo mažajai dukrytei 🙂 Granatų sėklytės niekam nemaišė 🙂
Avižiniai sausainiai su granatų sėklomis ir šokoladu
Užtruksime:
Iškepsime: 20 sausainių
Ingredientai:
1 p. = 237 ml
- 100 g sviesto
- 1/2 p. rudojo cukraus
- 1 kiaušinis
- 3/4 p. šviesių speltos miltų
- 1/2 p. viso grūdo speltos miltų
- 1/2 p. stambių avižinių dribsnių
- 1/2 a.š. kepimo miltelių
- 1/2 a.š. sodos
- žiupsnelis druskos
- 2 v.š. pieno ar vandens (naudoti reikia tik tuo atveju, jei tešla pasirodys per tiršta)
- 50 g šokolado
- 1 p. granato sėklų
Instrukcijos:
- Įjungti orkaitę ir nustatyti 180°C temperatūrą.
- Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
- Sviestą išlydyti ir subėrus cukrų mašyti, kol cukrus pilnai ištirps.
- Įmušti kiaušinį ir išmaišyti.
- Kitame inde sumaišyti visus birius produktus.
- Šokoladą sukapoti peiliu į smulkius gabaliukus.
- Sviesto, cukraus ir kiaušinio masę supilti į birius produktus ir gerai išmaišyti.
- Jei tešla gaunasi labai tiršta ir matote, kad bus sunku suformuoti sausainius (taip kaip man gavosi), įpilti kelis šaukštus pieno.
- Į tešlą suberti granato sėklas ir šokolado gabaliukus. Atsargiai išmaišyti.
- Dviejų šaukštų pagalba iš tešlos suformuoti sausainius ant kepimo skardos. Nepamiršti sausainius truputį suploti. Nesudėkite sausainių per arti vienas kito, nes jie išsiplės.
- Kepti apie 12 minučių.
- Iškeptus sausainius truputį atvėsinti skardoje, o po kokių 5 minučių perkelti ant grotelių pilnai atvėsti (tada sausainių apačia bus taip pat traški).
- Skanaus!
Šaltinis: Hidden ponies