Šokoladinė avižinė košė (nevirta)
- Details
- Leave a Comment
Rugsėjį, kai buvome atpratę anksti keltis, atradau šią košę ir ją labai pamėgome. Deja, kaip ir viskas, ilgainiui ji atsibodo ir pasimiršo. Tačiau praeitą savaitę darbe, kolegė pasakojo kokią košę jį darosi kiekvieną vakarą rytojaus pusryčiams ir taip priminė apie mūsų pamėgtą šokoladinę košę. Tik kelios minutės iš vakaro viskam sumaišyti ir ryte lieka tik pasipjaustyti vaisių, užsidėti uogų ir skanauti.
Šokoladinė avižinė košė (nevirta)
Užtruksime:
Pasisotins: 4-6 asmenų šeima (priklausys nuo to, ar naudosite vaisius/uogas ir nuo jų kiekio)
Ingredientai:
1 p. = 237 ml
- 2 p. avižinių dribsnių
- 3-4 v.š. kakavos
- 2 v.š. Ispaninio šalavijo (chia) sėklų
- žiupsnelis druskos
- 1/4 p. graikiško jogurto
- 2 p. riešutų pieno (arba 1/2 p. anakardžių riešutų ir 1 1/2 p. vandens)
- 4-5 v.š. klevų sirupo, medaus ar kito tiesiog cukraus
- 1 a.š. vanilės ekstrakto (bet nebūtina, nes mes neturim ir netrūksta)
Instrukcijos:
- Jei neturite riešutų pieno, anakardžių riešutus užpilkite švariu vandeniu ir leiskite pamirkti kelias valandas. Tada praskalaukite riešutus po tekančiu vandeniu, dėkite į smulkintuvą, įpilkite pusantro puodelio vandens ir suplakite iki vientisos masės. Anakardžių pieno nereikia perkošti per marliuką, galima naudoti iš karto.
- Toliau viskas labai paprasta – visus ingredientus sudedame į indą ir išmaišome.
- Košę galite padalinti į porcijinius indelius iš karto, arba tiesiog sudėkite visą į vieną indą ir ryte kiekvienas įsidėsite kiek širdis geis.
- Košę dedame į šaldytuvą nakčiai, kad išbrinktų.
- Ryte pasipjaustome bananą (labai jis čia tinka) ir užsiberiame saują uogų.
- Skanaus!
Šaltinis: Fit Foodie finds