Menu

Šokoladinė avižinė košė (nevirta)

  • Šokoladinė avižinė košė (nevirta)
  • Šokoladinė avižinė košė (nevirta)
  • Šokoladinė avižinė košė (nevirta)
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Šokoladinė avižinė košė (nevirta)


Autorius: Aušra

Data:

Rugsėjį, kai buvome atpratę anksti keltis, atradau šią košę ir ją labai pamėgome. Deja, kaip ir viskas, ilgainiui ji atsibodo ir pasimiršo. Tačiau praeitą savaitę darbe, kolegė pasakojo kokią košę jį darosi kiekvieną vakarą rytojaus pusryčiams ir taip priminė apie mūsų pamėgtą šokoladinę košę. Tik kelios minutės iš vakaro viskam sumaišyti ir ryte lieka tik pasipjaustyti vaisių, užsidėti uogų ir skanauti.

Šokoladinė avižinė košė (nevirta)

Užtruksime:
Pasisotins: 4-6 asmenų šeima (priklausys nuo to, ar naudosite vaisius/uogas ir nuo jų kiekio)

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 2 p. avižinių dribsnių
  • 3-4 v.š. kakavos
  • 2 v.š. Ispaninio šalavijo (chia) sėklų
  • žiupsnelis druskos
  • 1/4 p. graikiško jogurto
  • 2 p. riešutų pieno (arba 1/2 p. anakardžių riešutų ir 1 1/2 p. vandens)
  • 4-5 v.š. klevų sirupo, medaus ar kito tiesiog cukraus
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto (bet nebūtina, nes mes neturim ir netrūksta)

Instrukcijos:

  • Jei neturite riešutų pieno, anakardžių riešutus užpilkite švariu vandeniu ir leiskite pamirkti kelias valandas. Tada praskalaukite riešutus po tekančiu vandeniu, dėkite į smulkintuvą, įpilkite pusantro puodelio vandens ir suplakite iki vientisos masės. Anakardžių pieno nereikia perkošti per marliuką, galima naudoti iš karto.
  • Toliau viskas labai paprasta – visus ingredientus sudedame į indą ir išmaišome.
  • Košę galite padalinti į porcijinius indelius iš karto, arba tiesiog sudėkite visą į vieną indą ir ryte kiekvienas įsidėsite kiek širdis geis.
  • Košę dedame į šaldytuvą nakčiai, kad išbrinktų.
  • Ryte pasipjaustome bananą (labai jis čia tinka) ir užsiberiame saują uogų.
  • Skanaus!

Šaltinis: Fit Foodie finds

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Cukinijų sausainiai su šokoladu ir džiovintomis spanguolėmis

Cukinijų sausainiai su šokoladu ir džiovintomis spanguolėmis

Kiek neįprastas cukinijų panaudojimo būdas. Kaip visada – cukinijos nei kiek nesijaučia, tik žalia odelė išduoda, kad yra kažkas neįprasto sausainiuose. Kepant dėjau stambius avižinius dribsnius, bet man avižos liko kiek kietos ir valgant jaučiau kaip erzina dantis avižų kramtymas, todėl kitą kartą tikrai naudosiu smulkius dribsnius.

Avižinių dribsnių košė su bananais ir riešutais

Avižinių dribsnių košė su bananais ir riešutais

Šis rytas buvo apsiniaukęs, tad buvo puiki proga dar kartą išvirti pusryčiams avižinės košės. Bet paprastos mano vaikai ne itin mėgsta (nors aš linkusi traktuoti, kad dar tiesiog neišmokau skanios išvirti), tad pagalvojau apie saldesnį ir sveikesnį variantą. Bananas švelniai pasaldina, o riešutai suteikia traškumo. Originale siūlė graikinius riešutus naudoti, tačiau mums jie nelabai, todėl keičiau į labiau mėgstamus – lazdyno riešutus. Tik mažiausiasis valgytojas vis tiek užsiprašė kitą kartą kad jo košė būtų be riešutų. Na, noras lengvai įgyvendinamas, riešutus galima tiesiog pagal skonį užsibarstyti kiekvienam atskirai.

Universalūs lietiniai

Universalūs lietiniai

Šiuos lietinius galima įdaryti visokiais įdarais, nes jie yra labai elastingi. Tokie atrodo net truputį guminiai 🙂 bet labai patogu užtat įsukti įdarus, nebaisu truputį timptelti, truputį paspausti.

Ramekin'as arba sūrio apkepas

Ramekin”as arba sūrio apkepas

Išbandžiau rusų forumuose rastą receptą ir tik vėliau internete paieškojau ką reiškia recepto pavadinimas. Ramekin – tai sūrio apkepas su kiaušiniais ir duona. Pavadinimas kilęs iš prancūzų kalbos žodžio “ramequin”.

Honey-Peach Ice Cream

Medaus ir persikų ledai

Ledai gavosi kreminiai, su švelniu medaus ir persikų skoniu. Tik visi draugiškai sutarėm, kad kitą kartą visus persikus trinsiu į tyrę, nes gabaliukais supjaustyti persikai pavirto į labai šaltus ledukus ? O va nuotraukoje labai puikiai matosi, kokios dažniausiai būna mano fotografavimo sąlygos 😀