Lazanija
- Details
- Leave a Comment
Dar matyt nesutikau žmonių, kurie nemėgtų lazanijos. Ją mėgsta visi! 🙂 Mano šeima ne išimtis. Ir nors jos gamybai reikia skirti laiko, ji tikrai to verta. Kai tik suvalgom paskutinį jos gabaliuką, jau iš karto pradedam planuoti, kada gaminsiu ją vėl. Galbūt dėl to, kuo dažniau lazaniją gaminu, tuo man atrodo kad ji vis greičiau ir greičiau pasigamina.
Svarbiausias momentas gaminant lazaniją namuose – išlaukti kol ji tikrai pakankamai atvės ir sūrio padažas sutirštės, jog būtų galima pjaustyti ir lazanija išlaikytų formą. Retai taip nutinka pas mus 🙂
Lazanija
Užtruksime:
Pasisotins: 6 asmenys
Ingredientai:
1 p. = 237 ml
- 10-12 lazanijos lakštų, nevirtų
- Mėsos padažui:
- 500 g maltos mėsos
- 1 didelis svogūnas, supjaustytas nedideliais kubeliais
- 1 skardinė (400 g) konservuotų smulkintų pomidorų be odelės
- 2 v.š. pomidorų tyrės
- 1 kubelis jautienos sultinio (vietoj jo tiesiog daugiau įdedu prieskonių)
- 1 1/2 a.š. prieskonių (baziliko, raudonėlio)
- 1 a.š. druskos
- 1/2 a.š. juodųjų pipirų
- 1/4 a.š. paprikos miltelių
- Sūrio padažui:
- 2 v.š. sviesto
- 3 v.š. miltų
- 1 a.š. druskos (neskubėkite jos berti, jos kiekis labai priklausys nuo sūrio sūrumo)
- 1/4 a.š. pipirų
- 1/4 a.š. muskato riešuto
- 2 p. pieno
- 1 1/4 p. tarkuoto mocarelos sūrio
Instrukcijos:
- Sausoje keptuvėje pakepinti smulkintą svogūną ir maltą mėsą, kol mėsa paruduos. Dėti likusius mėsos padažui skirtus produktus ir troškinti ant nedidelės kaitros 20 minučių, arba kol padažas pakankamai sutrištės. Jei pomidorai nėra labai sultingi, troškinti užtenka ir 15 minučių.
- Tuo tarpu nedideliame puode ištirpinti sviestą ir jame pakepinti miltus.
- Maišant po truputį supilti pieną į sviesto-miltų mišinį.
- Nuolat maišant užvirinti. Užvirus pavirti dar 1 minutę.
- Nukelti nuo kaitros, sudėti 3/4 tarkuoto sūrio ir gerai išmaišyti.
- Kai sūris išsilydys, dėti sūrio padažui skirtus prieskonius ir būtinai ragauti (bet stengtis nenusideginti).
- Kepimo formoje sluoksniuoti: pradžioje dėti lazanijos lakštus (jei reikia, perlaužti), tada pilti trečdalį mėsos padažo, atsargiai ant viršaus paskirstyti ketvirtadalį sūrio padažo. Taip kartojau tris kartus. Uždėjusi ketvirtą lazanijos lakštų sluoksnį, ant viršaus supyliau likusį sūrio padažą.
- Apibarstyti lazaniją atidėtu sūriu.
- Kepti iš anksto įkaitintoje iki 200°C orkaitėje apie 40 minučių.
- Prieš skanaujant, leisti pravėsti bent pusvalandį.
- Skanaus!
Šaltinis: Sonatinos receptai