Nelipnios blauzdelės
- Details
- Leave a Comment
Šios blauzdelės ganėtinai švelnaus skonio, bet mano vaikams labai patiko. Vyrui norėjosi intensyvesnio skonio, tad kiekvieną kąsniuką pamirkė dar marinate, likusiame po kepimo. Smagiausia dalis, kad jas gaminant man daug padėjo dukra 🙂 Žinoma kepimo dalį kaip visada ji paliko man. Beje, mes naudojome ne medų, bet cukraus sirupą (nes tiesiog medus nelabai gerai veikia kai kuriuos šeimos narius), tad galbūt dėl to blauzdelės nesigavo lipnios. Taip pat mažinau sirupą per pusę, nes mums saldumo buvo per akis. Tačiau jūs žiūrėkite pagal savo skonį 😉
Nelipnios blauzdelės
Užtruksime:
Pasisotins: 4 asmenys
Ingredientai:
- 12 vištienos blauzdelių
- 3 a.š. balzaminio acto
- 6 v.š. sojos padažo
- 3 v.š. cukraus sirupo (originale naudoja medų ir dvigubai didesnį kiekį)
- 3 skiltelės česnako
- 2 a.š. tarkuoto imbiero
- maltų pipirų
Instrukcijos:
- Į dubenį supilti balzaminį actą, sojos padažą ir cukraus sirupą ar medų.
- Česnaką nulupti ir sutraiškyti. Sudėti į marinatą.
- Nuluptą imbierą sutarkuoti ir taip pat įdėti į marinatą.
- Marinatą paskatininti maltais pipirais.
- Blauzdeles nuplauti ir keliose vietose įstrižai įpjauti, kad marinatas geriau prasiskverbtų.
- Marinatą užpilti ant vištienos ir leisti pasimarinuoti bent 20 min. (mes marinuojam per naktį).
- Orkaitę įkaitinti iki 200°C.
- Blauzdeles sudėti į kepimo indą vienu sluoksniu, užpilti marinatu ir kepti apie 1val. Kelis kartus kepimo metu reikėtų apversti blauzdeles ar palaistyti marinatu. Kadangi neatitaikiau tinko dydžio kepimo formos, tad iškepusias blauzdeles išėmiau į orkaitės kepimo skardą ir dar keletą minučių pakepiau su vėjeliu, kad blauzdelės apskrustų.
- Tiekiant marinatą, kuriame kepė vištienos blauzdeles galima supilti į indelį ir patiekti šalia vištienos. Valgant skanu pamirkyti kiekvieną kąsnelį – skonis nuo to tampa intensyvesnis.
- Skanaus!
Šaltinis: Annabel Karmel – Gaminu pats (Baltų lankų leidyba, 2015)