Paprasčiausia granola
- Details
- Leave a Comment
Vaikams mokykloje karantinas, tad jie miega ilgai, o tėvai vis tiek turi keliauti į darbą. Daug smagiau išeiti į darbą, kai žinai, jog vaikai turės ką valgyti pusryčiams. Košės jau seniai atsibodę, sumuštiniai irgi nežavi (net ir karšti), tad tokiais momentais visada atsimenam sausus pusryčius. O kadangi pirktiniai man nepatinka, mieliau gaminu juos pati. Tačiau kiek bebandžiau variantų, vaikai visada priverčia grįžti prie šio paprasčiausio – bazinio recepto… Be jokių džiovintų vaisių, be jokių riešutų, be įmantrių prieskonių… Tiesiog avižos, truputis saldumo ir aliejus. Kažką panašaus esu gaminusi čia, tačiau šis variantas – paprasčiau nebūna.
Paprasčiausia granola
Užtruksime:
Papusryčiaus: 5 vaikai
Kaloringumas: 437 kcal / porcijoje (B:13g, A:62g, R:16g) – paskaičiuota čia
Ingredientai:
1 p. = 237 ml
- 2 1/2 p. avižinių dribsnių
- 4 v.š. aliejaus
- 3 v.š. sirupo (tinka ir agavų sirupas, ir cukraus, ir medus)
- žiupsnelis druskos
- 1 a.š. vanilinio cukraus (ne visada turiu, bet ir be jo skanu)
Instrukcijos:
- Orkaitę įkaitinti iki 160°C.
- Visus produktus supilti į indą ir gerai išmaišyti.
- Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
- Avižinius dribsnius supilti į kepimo skardą ir tolygiai paskirstyti.
- Kepti orkaitėje apie 30 minučių, kas 10 minučių vis permaišant ir vėl išlyginant.
- Skanaus!