Citrininis maskarponės tortas
- Details
- 1 Comment
Mes visada esame už gaivius tortus! Tad kai užsakyta buvo pagaminti tortą be kiaušinių ar želatinos, bet su maskarponės sūriu, rinkausi ir rinkausi tarp šokoladinio ar citrininio, žinoma laimėjo citrininis. Šį tortą įvertino teigiamai net ir tie, kurie dažnai linkę sukritikuoti tortus 🙂 Gaminau ir Kalėdoms, ir Naujiems metams, nes jis tikrai to vertas!
2024-03-24 pastabos: sviesto kiekį į pagrindą sumažinau iki 75g iš 100g ir nebekepu pagrindo. Taip tortas pasigamina greičiau nei per valandą!
Citrininis maskarponės tortas
Užtruksime:
Pavaišinsime: 12 svečių
Ingredientai:
1 p. = 237 ml
- Pagrindui:
- 200 g kvadratinių sausainių
- 75 g sviesto, išlydyto
- Kremui:
- 3/4 p. (230 g) kondensuoto pieno
- 1/2 p. (120 ml) citrinos sulčių (originale naudoja 1/4 p., bet mums tiek buvo per mažai)
- 100 g cukraus pudros
- 340 g maskarponės sūrio
- 1 1/2 p. (350ml) plakamosios grietinėlės
- Papuošimui:
- 1/2 žalios citrinos
- 1/2 geltonos citrinos
Instrukcijos:
- Orkaitė įkaitiname iki 165°C.
- Kepimo formą padengiame kepimo popieriumi. Kadangi mano forma sena, tai kepimo popieriumi dengiu ir kraštus, juos prilipindama prie formos sviestu.
- Sausainius sutrupiname ir sumaišome su lydytu sviestu.
- Sausainių masę suberiame į kepimo formą ir prispaudžiame prie dugno bei kraštų.
- Paruoštą torto pagrindą kepame orkaitėje 10 minučių.
- Iškepusį pagrindą išimame ir leidžiame atvėsti.
- Tuo tarpu pasiruošiame kremą – inde sumaišome kondensuotą pieną, citrinos sultis, cukraus pudrą ir maskarponės sūrį.
- Kitame inde išplakame grietinėlę iki standžių putų.
- Atsargiai grietinėlę įmaišome į maskarponės kremą.
- Dalį kremo atidedame papuošimui. Likusį kremą supilame ant torto pagrindo ir išlyginame.
- Atidėtą kremą sudedame į konditerinį maišelį ir gražiai išspaudžiame papuošimus.
- Paruoštą tortą dedame į šaldytuvą 4 valandoms sustingti.
- Prieš nešant tortą vaišinti svečius, jį papuošiame plonai pjaustytomis citrinų riekelėmis.
- Skanaus!
Šaltinis: Life, love & sugar
Labai megstu citrininius tortus, jie turi tokio gaivumo, leidziancio suvalgyti ne viena gabaleli skanesto. O sis atrodo labai lengvai pagaminamas. Nors turiu megstama, kuri perku, taciau norisi ismokti ir paciai kazka panasaus pasigaminti. Ypac kai nereikia kepti biskvito, su kuriuo niekaip nepavyksta susitarti, nors atrodo viska darau pagal rekomendacijas, bet iskepes jis man sukrinta