Grikių miltų sausainiai su šokolado gabaliukais
- Details
- Leave a Comment
Labai dažnai pagaunu save ieškant internete idėjų, receptų ar dar ko nors, tačiau vėliau viskas baigiasi tuo, jog informaciją išsisaugau. Ir viskas. Joks veiksmas toliau neseka… Vis galvoju, kad vėliau…, ateis tinkama proga ir tada… Bet kai susimąstau, laikas bėga, progos ateina ir susirandi naujų idėjų, iš kurių gal vos vieną spėji įgyvendinti. Ir galų gale viskas baigiasi tuo, jog kompiuteryje turi tiesiog kalnus informacijos ir nieko su ja nedarai, nes dažniausiai net pamiršti, jog ją turi. Žiauru… o dar žiauriau matyti kaip vienas mano vaikas gali visą dieną sėdėti youtube ir žiūrėti kitų įgyventinamas idėjas, ir nieko daugiau neveikti… Matyt būtent vaikai priverčia ir į save pasižiūrėti iš šalies ir truputį susigėsti… mes darome juk tą patį…
Tad kartais, kai surandu paprastą receptą, nusprendžiu tiesiog imti ir VEIKTI. Tik taip ir sužinai, kad šiems sausainiams iškepti užtenka vos 30 minučių. O galvoje atrodo tai daug ilgiau ir sudėtingiau. Tad šiandien po darbo iškepiau juos dar kartą – jie tikrai labai greitai pasidaro!
Kaip bebūtų, šie sausainiai kiek kitokie nei su kvietiniais miltais – daug trapesni, bet mums tai kaip ir nemaišė. Pirmą kartą juos iškepusi patyliukais sudėjau juos į dėžutę ir pasiėmiau į kelionę savaitgalį. Jie buvo tiesiog išsigelbėjimas mums – kai pasiekėme kelionės tikslą visi buvome alkani ir sausainiai saulę matė matyt tik kokias 10 minučių. Šokoladą naudojau vaikų mėgstamą (su 40% kakavos), tad saldumo sausainiams tikrai netrūko. Jei naudosite kartesnį šokoladą, cukraus kiekį pora šaukštų reikėtų padidinti.
Grikių miltų sausainiai su šokolado gabaliukais
Užtruksime:
Iškepsime: 20 sausainių
Kaloringumas: 103 kcal / sausainyje
Ingredientai:
1 p. = 237 ml
- 115 g sviesto, minkšto
- 2 v.š. rudo nerafinuoto cukraus
- 1 kiaušinis
- 1 1/4 p. grikių miltų
- 1/2 a.š. sodos
- žiupsnelis druskos
- 1/2 a.š. vanilės ekstrakto
- 100 g šokolado
Instrukcijos:
- Įkaitinti orkaitę iki 180°C.
- Išmaišyti inde minkštą sviestą, cukrų ir kiaušinį.
- Sudėti likusius produktus, išskyrus šokoladą, ir išmaišyti. Turėtų gautis minkšta tešla, kurią dar galima maišyti šaukštu.
- Šokoladą sukapoti į smulkius gabaliukus.
- Įmaišyti šokoladą į tešlą.
- Tešlą padalinti į nedidelius rutuliukus ir švelniai suploti į paplotėlius.
- Dėti suformuotus sausainius į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.
- Sausainius kepti 12 minučių, arba kol apačia švelniai paruduos.
- Iškepusius sausainius atsargiai perkelti ant grotelių ir leisti pilnai atvėsti.
- Skanaus!
Šaltinis: Cooking Healthy: Grain Free for Diabetics, Gluten Intolerance and Paleo Diet