Saulėgrąžų ir razinų chalva
- Details
- Leave a Comment
Penktadienį po darbo reikėjo pasiruošti kažkokių užkandžių išvykai. Kepiau moliūgų tyrės keksiukus, šokoladinius sausainiukus ir greitai pagaminau chalvą. Viskas super sveikai ir paprastai. Kadangi skanumynų gavosi net per daug 🙂 , chalva atliko šiandienai. Bet dėl to visi tik apsidžiaugėme, nes be didelių pastangų galėjome numalšinti saldumynų kirminą, kuris dažnai pas mus prabunda sekmadienį žiūrint filmą su visa šeima.
Šį skanumyną gal ir sunku pavadinti chalva, tačiau kaip kitaip užvadinti nesugalvojau. Viskas labai paprasta – vos trys produktai, viską sumaišai ir viskas. Ką čia daugiau ir pasakoti 🙂 Šeima kaip sveiką užkandį pripažino, tik mažasis sakė – nelabai patiko… Kaip bebūtų, geriau tiesa, nei melas į akis (ypatingai, kai kalbame namuose apie maistą).
Naudojau šviesias razinas, tikiu kad naudojant tamsias ar net kitus džiovintus vaisius galima išgauti visiškai kitokių skonių. Tad jauskitės laisvai ir bandykite su tuo, ką turite šiuo metu po ranka.
Saulėgrąžų ir razinų chalva
Užtruksime:
Pavaišinsime: 6 žmogučius
Kaloringumas: 248 kcal / porcijoje
Ingredientai:
1 p. = 237 ml
Instrukcijos:
- Saulėgrąžas ir razinas nuplauti ir nusausinti.
- Viską dėti į smulkintuvą ir gerai sutrinti.
- Nedidelį indelį iškloti kepimo popieriumi.
- Paruoštą masę dėti į indelį ir gerai suspausti drėgnu šaukštu (nes taip mažiau limpa).
- Paruoštą chalvą galima kurį laiką palaikyti šaldytuve (aš taip ir dariau) arba galima pjaustyti gabaliukais iš karto ir valgyti.
- Skanaus!
Šaltinis: Instagram: Рецепты Здоровой Кулинарии