Menu

Makaronai su saulėje džiovintų pomidorų padažu

  • Makaronai su saulėje džiovintų pomidorų padažu
  • Makaronai su saulėje džiovintų pomidorų padažu
  • Makaronai su saulėje džiovintų pomidorų padažu
  • Makaronai su saulėje džiovintų pomidorų padažu
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Makaronai su saulėje džiovintų pomidorų padažu


Autorius: Aušra

Data:

Dažniausiai gaminu pagal tai, ką turiu tuo metu šaldytuve ar spintelėse. Tad paskutiniu metu itin retai būna taip, kad pamačiusi receptą, parduotuvėje pirmai progai pasitaikius susipirkčiau visus reikiamus produktus. Bet kai užmačiau šių makaronų receptą, supratau, kad savaitgalį noriu juos išbandyti. Receptas toks „sudėtingas”, kad ko reikia lengvai atsimeni net ir neužsirašius. 🙂

Šiandienos pietums ragavom labai greitai pagaminamus makaronus su džiovintais pomidorais ir grietinėle. Dukra tik atėjusi į virtuvę ir užuodusi kvapą iš karto nusprendė, kad bus skanu. Tada pamatė, ir tik dar kartą patvirtino, kad bus tikrai skanu 🙂 O valgydama murkė kaip katytė iš malonumo. Sakė, būtinai turėsi kartoti. Vyras tuo tarpu valgė savo porciją tylomis… Tai kėlė sumaištį mano mintyse, bet kai užklausiau „Ar skanu?”, išgirdau atsakymą „O taip!”. Vadinasi verdiktas aiškus – paprasta, skanu ir greita! Tikrai verta išbandyti. O jūs išbandysite?

Makaronai su saulėje džiovintų pomidorų padažu

Užtruksime:
Pamaitinsime: 4 suaugusius
Kaloringumas: 535 kcal / porcijoje

Ingredientai:

  • 400 g kietagrūdžių makaronų
  • 7-8 saulėje džiovinti pomidorai
  • 1-2 skiltelės česnako
  • 1 v.š. aliejaus, kuriame mirko pomidorai
  • 300 ml liesos grietinėlės
  • druskos
  • juodųjų pipirų
  • sūrio Džiugas Mild
  • šviežių baziliko lapelių

Instrukcijos:

  • Dideliame puode užkaisti vandenį makaronams.
  • Kai vanduo užvirs, pasūdyti ir sudėti makaronus, lengvai pamaišyti.
  • Kol verda makaronai, česnako skilteles susmulkinti.
  • Į keptuvę įpilti aliejaus ir sudėti smulkintą česnaką. Pakepinti 1-2 minutes.
  • Džiovintus pomidorus nusausinti ir supjaustyti juostelėmis.
  • Kai česnakas pradeda ruduoti, sudėti džiovintus pomidorus ir supilti grietinėlę.
  • Paskaninti druska ir juodaisiais pipirais.
  • Padažą kaitinti kelias minutes.
  • Kai makaronai išvirs, juos nusunkti ir ant jų užpilti padažą. Lengvai išmaišyti.
  • Makaronus dėti į lėkštes ir pabarstyti tarkuotu sūriu ir baziliko lapeliais.
  • Skanaus!

Šaltinis: Lengvi receptai II (Laisvos valandos, 2009)

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Makaronai su sūrio ir pomidorų padažu

Languota prijuostė ir Makaronai su sūrio ir pomidorų padažu

Kaip ir dauguma paskutiniu metu dedamų į blog”ą receptų – jis gamintas jau ne pirmą kartą. Bet ir šį kartą vyro buvo labai išgirtas. Sudėtis atrodo paprasta, bet proporcijos mums tikrai patiko. Ypatingą šilumą suteikė aitrus pipiriukas. Žinoma dėl jo vaikai šiais makaronais ne itin džiaugėsi, bet valgė 🙂 Kartais taip gera pasigaminti patiekalą pagal save ir vyrą, o ne taikant vaikų gomuriukams. Bet aitrumą tikrai siūlau taikyti kiekvienam pagal save. Mes šį kartą naudojom džiovintą mažiuką aitrųjį pipiriuką, kuris rudenį dar gyveno pas mus ant palangės. Pradžioje atrodė visai neaitru, vėliau jau rimtai kuteno liežuvį. Tačiau susimaišius padažui su makaronais, viskas gavosi per viduriuką. Tad tikrai siūlau išbandyti tiems, kurie nori skaniai ir greitai pamaitinti šeimyną.

Lazanija

Lazanija

Dar matyt nesutikau žmonių, kurie nemėgtų lazanijos. Ją mėgsta visi! 🙂 Mano šeima ne išimtis. Ir nors jos gamybai reikia skirti laiko, ji tikrai to verta. Kai tik suvalgom paskutinį jos gabaliuką, jau iš karto pradedam planuoti, kada gaminsiu ją vėl. Galbūt dėl to, kuo dažniau lazaniją gaminu, tuo man atrodo kad ji vis greičiau ir greičiau pasigamina.

Pasileidę makaronai arba Pasta Puttanesca

Pasileidę makaronai arba Pasta Puttanesca

Wikipedijoje parašius pasta puttanesca jau pačiam pirmam sakinyje parašyta, jog tai pasileidusių mergelių stiliaus makaronai 🙂 Bet kaip ir dauguma itališkų receptų – šie lengvai ir greitai pagaminami. Man patiko, kad šie makaronai be sūrio, tad ir virškinasi daug lengviau, kas man labiau priimtina vakarienei. Vyrui, kaip fermentinio sūrio mylėtojui, jo jam visur trūksta. Tik kažkodėl valgant šiuos makaronus nieko nesakė. Gal tiesiog atsibodo kartoti, kad jam trūksta visur sūrio?

Rabarbarų ledai

Rabarbarų ledai

Ledai, kurie anot vyro yra patys skaniausi, kuriuos aš iki šiol gaminau. Nors iš kitos pusės, kai pagalvoji, aš ledų negaminu labai daug, tad gal tiesiog nebeatsimena kokie buvo kiti ledai 🙂 Šiems ledams labai tinka rabarbarų rūgštelė, o braškės suteikia švelnią rožinę spalvą.

Baltųjų pupelių ir saulėje džiovintų pomidorų salotos

Baltųjų pupelių ir saulėje džiovintų pomidorų salotos

Paskutiniu metu mane labai patraukė ant pupelių. Išsiverdų dabar jų jei ne kiekvieną savaitę, tai bent kas antrą arba pakaitomis su avinžirniais. O tada jau fantazuoju – dedu į troškinius, sriubas, salotas. O buvo laikai kai pupelių iš viso nepasigesdavau. Nebent tik pasiilgdavau mamos virtos pupelių sriubos, kuri man nuo vaikystės būdavo bene skaniausia sriuba.