Eglutės ant krekerių
- Details
- Leave a Comment
Šventėms dažniausiai ieškome kažko paprasto bet efektingo. Neieškodama kažko TOKIO, internete aptikau šias eglutes. Kitą dieną išbandžiau – jos tikrai nesudėtingai pagaminamos ir atrodo labai gražiai. Tik jas vežiausi į susitikimą ir padariau klaidą… Eglutės iš karto sudėjau ant krekerių, deja laikui bėgant jie suminkštėjo ir neliko traškumo, nebuvo tvirto pagrindo. Na tai bus pamoka sekančiam kartui 🙂 Kitą kartą eglutės daryčiau truputį mažesnes ir dėčiau ant vieno mažo krekerio, o šalimais padėčiau palaidų krekeriukų. Tada su papildomu krekeriuku paspaugus eglutės viršu, galima labai lengvai pasidaryti ale sumuštinuką, kurį bus nesudėtinga valgyti. Nes šiuo atveju eglutės buvo gražios, tačiau sudėtinga valgyti 🙂
Eglutės ant krekerių
Užtruksime:
Išeiga: 12 porcijos
Ingredientai:
- 12 krekerių (naudojau Tuc)
- pundelis krapų, šviežių
- 200 g kreminės varškės
- 50 g džiovintų pomidorų aliejuje, nusausintų
- 50-70 g graikinių riešutų, maltų
- druska
- Provanso žolelės
- keli džiovintų vaisių gabalėliai
Instrukcijos:
- Krekerius išdėlioti į lėkštę.
- Krapus nuplauti ir smulkiai supjaustyti.
- Indelyje sumaišyti kreminę varškę, smulkintus džiovintus pomidorus ir maltus graikinius riešutus.
- Pagardinti druska ir Provanso žolelėmis.
- Iš varškės masės suformuoti rutuliukus.
- Rutuliukus apvlioti krapuose ir pirštų pagalba suformuoti eglutes.
- Ant krekerių dėti paruoštas eglutes ir papuošti džiovintais vaisiais.
- Skanaus!
Šaltinis: Happy Food