Vengriška vištiena su polenta
- Details
- Leave a Comment
Ganėtinai retai gaminu polentą. Kodėl? Net nežinau… Atrodo ir skanu, ir nesudėtinga. Kitą dieną pakepinta ji net dar skanesnė. Su vištiena, gaunasi iš viso sotus ir skanus patiekalas. Žinoma žodis skanus, čia gali būti skirtingai suprantamas, nes pavyzdžiui kai polentai naudojau Džiugo sūrį, tai vaikai purtėsi ir nevalgė, o kai paprastą fermentinį sūrį, kurį naudojam visur, vaikai laimingi valgė. Tad tikrai nepamirškite, ką jūs mėgstate ir sūrį naudokite savo nuožiūra.
Kadangi mums įprasta daugiau mėsos ir mažiau kruopų, tai pagaminusi pagal originalų receptą vištieną suvalgėm iš karto keturiese, o polentos liko. Tad čia pateikiu jau kiek padidintą vištienos kiekį, nes mums taip patinka labiau.
Patiekalą priskirčiau kaip tinkamą jaukioms vėsaus rudens ar šaltos žiemos dienoms, kai vakarais sėdime ar kuičiamės namuose, kai norisi kažko šildančio ir skanaus, arba kai norisi pagaminti kažką labiau išskirtinio ir nustebinti šeimyną.
Vengriška vištiena su polenta
Užtruksime:
Išeiga: 6 porcijos
Kaloringumas: 334 kcal / porcija
Ingredientai:
1 p. = 237 ml
- 1 a.š. alyvuogių aliejaus
- 1 1/2 p. kukurūzų kruopų
- 30 g džiovintų pomidorų, susmulkintų
- 100 g sūrio, tarkuoto
- 700 g vištienos krūtinėlės, supjaustytos 2cm dydžio kubeliais
- 6 skiltelės česnako, susmulkintos
- 3 a.š. džiovinto baziliko
- 3 a.š. saldžios paprikos miltelių
- druskos
- maltų juodųjų pipirų
Instrukcijos:
- Ketvirtadaliu aliejaus ištepti 23 cm skersmens kepimo formą.
- Dideliame puode užvirti 4 1/2 puodelio vandens.
- Kai vanduo užvirs, suberti kukurūzų kruopas ir džiovintus pomidorus. Sumažinkite kaitrą ir maišant virti 10 minučių.
- Suberti tarkuotą sūrį ir nuolatos maišant virti dar apie 2 minutes, kol sūris pilnai ištirps.
- Paruoštą polentą supilti į aliejumi pateptą kepimo formą ir leisti ramiai pravėsti 15 minučių. Pravėsusi polenta lengvai atšoks nuo kraštų ir nebus problemų ją išimant.
- Kol polenta vėsta, keptuvėje įkaitinti likusį aliejų.
- Į keptuvę sudėti vištienos kubelius ir smulkintą česnaką. Maišant kepti apie 5 minutes, kol storiausias vištienos gabaliukas bus pilnai iškepęs.
- Sudėti likusius prieskonius ir maišant dar kepti apie minutę.
- Kepimo formą uždengti didesnio diametro lėkšte ir tvirtai laikant apversti kepimo formą. Polenta turėtų lengvai iškristi.
- Leisti polentai dar 2 minutes pravėsti.
- Tada polentą padalinkite į šešias dalis ir paskirstykite su vištiena visiems valgytojams.
- Skanaus!
Šaltinis: Clean Eating magazine. 2014 Fall