Brokolių ir avinžirnių salotos su kedrinėmis pinijomis
- Details
- Leave a Comment
Dalinuosi su Jumis salotomis, kurios tikrai neapsunkina ir tuo puikiai tinka pietums. Nors ir jausitės lengvai, avinžirnių dėka būsite sotūs. Valgėme šias salotas jau ne vieną kartą. Vieną kartą keičiau avinžirnius virtomis pupelėmis. Skonis tikrai kažkuo stipriai nepasikeitė, tad drąsiai galite keisti pagal spintelės turinį. Odeta siūlo ragauti jas sekančią dieną, tačiau kitą dieną, pabuvusios šaldytuve salotos prarado savo gražias ryškias spalvas. Tad aš visgi lieku prie tos pačios dienos sunaudojimo, nebent galima leisti valandžiukę vieną kitą pasimarinuoti.
Brokolių ir avinžirnių salotos su kedrinėmis pinijomis
Užtruksime:
Pagaminsime: 3 porcijas
Kaloringumas: 243 kcal / porcija
Ingredientai:
- 300 g brokolių
- 240 g konservuotų ar virtų avinžirnių arba pupelių, skystį nusunkti
- 2 svogūnų laiškai, smulkintų
- saujelė petražolių, smulkintų
- 30 g kedrinių pinijų
- 1 česnako skiltelė
- 1 a.š. Dižono garstyčių
- 1 a.š. medaus
- 1 v.š. citrinos sulčių
- 2 v.š. aliejaus
- druskos
- juodųjų pipirų
Instrukcijos:
- Brokolius išskirstyti nedideliais žiedynais ir virti pasūdytame vandenyje keletą minučių, kol suminkštės. Tada brokolius išgriebti ir sumesti į ledinį vandenį, tai leis išlikti gražiai žaliai spalvai.
- Kai brokoliai atvės, nusunkti.
- Kedrines pinijas pilti į sausą keptuvę ir kelias minutes maišant kepti, kol pradės sklisti riešutų kvapas.
- Visus produktus ir prieskonius sudėti į didesnį indą ir lengvai permaišyti.
- Skanaus!
Šaltinis: Oditėlės blogas