Voveraitės su orkaitėje keptomis bulvėmis
- Details
- Leave a Comment
Ruduo neišvengiamai artėja, tuo pačiu ir grybų sezonas prasidėjo. Šiais metai matyt pirmą kartą tiek daug valgiau voveraičių ir viskas tik dėl to, kad mano nemylintis grybų vyras yra išvykęs 🙂 Ta proga aš ir naudojuosi. Mano mylimiausi grybai yra voveraitės ir kai tik tėvai važiuoja į turgų, visada užsiprašau voveraičių. Kadangi vaikai kažkodėl prisijungę prie tėčio grybų nemėgimo (išimtis daroma tik pievagrybiams ant picos), tai patiekalais iš voveraičių mėgaujuosi viena.
Tiesą pasakius, pagal šį receptą pagamintas voveraites pernai valgė net ir mano vyras! Ir sakė, jog ne tik skaniai atrodo, bet ir iš tiesų skanu. Žinoma, orkaitėje kepti bulves imlu laikui, tad ganėtinai dažnai pakeičiu jas tiesiog virtomis bulvėmis ir įmaišau jas kartu su voveraitėmis. Mano vyro šeimoje toks variantas su virtomis bulvėmis tikrai būdavo gaminamas, gal dėl to ir vyrui patiko su orkaitėje keptomis bulvėmis, nes primena vaikystę. Tačiau mano šeimoje, kiek pamenu vaikystę, voveraičių nebūdavo ir visi grybai gyvenimą baigdavo vienodai – būdavo apverdami, pakepinami su svogūnu ir patroškinami nemenkame kiekyje grietinės. Man šis variantas, vis dar labai skanu, tačiau dabar į troškinius įdėjusi grietinės visada jaučiu, kaip sunkiai virškina juos mano skrandukas. Šis variantas be grietinės, tad daug lengviau skrandukui virškinti, o orkaitėje keptos bulvės yra daugiau apskrudusios nei tiesiog virtos, tad jei niekur neskubu – mano pasirinkimas aiškus, t.y. gaminu voveraites su orkaitėje keptomis bulvėmis.
Voveraitės su orkaitėje keptomis bulvėmis
Užtruksime:
Pagaminsime: 4 porcijos
Kaloringumas: 218 kcal / porcija
Ingredientai:
- 600 g jaunų bulvių
- 1/2 a.š. svogūnų miltelių
- 1/2 a.š. česnakų granulių
- druskos
- 2 v.š. aliejaus
- 500 g voveraičių
- 1 didelis svogūnas
- 3-4 svogūnų laiškai, papuošimui
Instrukcijos:
- Įkaitinti orkaitę iki 200°C temperatūros
- Bulves su lupenomis gerai nuplauti ir padalinti į ganėtinai didelius gabaliukus.
- Bulvių gabaliukus sudėti į kepimo skardą. Apipilti vienu šaukštu aliejaus, apibarstyti svogūnų bei česnakų milteliais, užbarstyti druskos ir išmaišyti, kad visi gabaliukais pasidengtų prieskoniais.
- Bulves dėti į orkaitę ir kepti apie 30-50 minučių (kepimo laikas priklausys nuo bulvių gabaliukų dydžio). Kepimo metu bulves galima kelis kartu pamaišyti, kad apkeptų iš visų pusių vienodai.
- Kol bulvės kepa, nuvalyti voveraites. Didesnes voveraites pasmulkinti.
- Svogūną nulupti ir supjaustyti stambesniais kvadratėliais.
- Kai bulvės baiginėja kepti, keptuvėje įkaitinti likusį šaukštą aliejaus.
- Į keptuvę suberti svogūnus ir lengvai apkepti.
- Tada sudėti voveraites ir dar maišant kepti 5-7 minutes. Paskaninti druska.
- Į keptuvę sudėti iškepusias bulves ir lengvai permaišyti.
- Ant viršaus užbarstyti supjaustytus svogūnų laiškus.
- Skanaus!
Šaltinis: Вкусный блог – рецепты под настроение!