Persikų ir mėlynių desertas
- Details
- Leave a Comment
Šį savaitgalį daviau sau žodį, kad nors ir reikės daug visko nuveikti, rasiu valandžiukę laisvą ir praleisiu ją maloniai virtuvėje. Labai smagu dabar, nes duotą žodį įvykdžiau. Buvau nusprendusi pagaminti labai paprastutį desertuką iš knygos Virtuvė taupiesiems I knyga. Jį sudarė tik persikų želė ir konservuoti persikai, tačiau padariusi pagalvojau, kad mano šeimyna verta daugiau. Tad toliau jau viskas buvo sugalvota ekspromtu pagal tai, kas buvo namuose.
Šeimyna įvertino puikiai! Vyras sakė – tai daug skaniau nei ledai! Vaikai taip pat aikčiojo su pagyrimais. Tad šį savaitgalį galiu drąsiai pasakyti, kad mano pomėgiams skirtas laikas, suteikė daug malonumo visai šeimai 🙂
Persikų ir mėlynių desertas
Užtruksime:
Pagaminsime: 4 porcijos
Ingredientai:
- 1 didelė skardinė konservuotų persikų
- 1 pak. persikų želė
- 400 ml verdančio vandens
- 1 mažos citrinos sultys
- 300 g kreminės varškės
- 100 g graikiško jogurto
- 1 a.š. vanilinio cukraus
- 2 v.š. cukraus
- šlakelis migdolų esencijos
- saujelė mėlynių
Instrukcijos:
- Konservuotus persikus nusunkti, supjaustyti gabaliukais ir paskirstyti į stiklines.
- Citrinų sultis išspausti į indą.
- Į indą su citrinų sultimis supilti verdantį vandenį ir persikų želė miltelius. Maišyti, kol granulės ištrips.
- Paruoštą persikų želė supilti ant persikų gabaliukų stiklinėse.
- Stiklines statyti į šaldytuvą ir leisti želė sustingti.
- Iš kreminės varškės, graikiško jogurto, cukraus, vanilinio cukraus ir migdolų esencijos sumaišyti kremą.
- Varškės kremą paskirstyti ant sustingusios persikų želė.
- Ant viršaus sudėti mėlynes.
- Jei yra dar laiko, desertus galima pastatyti į šaldytuvą, kad būtų gaivesnis.
- Skanaus!