Šokoladinių sausainių ir grietinės tortas
- Details
- Leave a Comment
Po ilgesnės pertraukos smagu sugrįžti čia 🙂 Noras kažką įdėti, ar parašyti visada buvo ir yra. Tačiau ne visada rankos pakyla ir padaro tai kas norisi, nes visada yra ką reikia daryti. Taip ir bėgdavo dienos, su reikiamais padaryti darbais, o ne norimais.
Tačiau mane iš judino mano sūnus, kai nusprendė pagaminti man gimtadienio tortą. Sakė nori daryti pats, be mano pagalbos. Na suprantama, visi tortas, kurie turi būti kepami ar reikalauja ilgesnio gamybos laiko (turiu galvoje želiukus), netiko. Tada atsiminiau knygą „Berniukai virtuvėje” ir ten matytus net kelis tinkančius tortukus. Suradau, parodžiau sūnui ir jis išsirinko šį tortą.
Galiu tik pasakyti, kad tortukas NUOSTABUS! Labai greitai pasidarė (nespėjo gamybos procesas sūnui atsibosti), tik vienintelis minusas – reikia palaukti dienelę, kol sausainiai įsigers kremo ir suminkštės.
Ką kitą kartą darytume kitaip? Grietinės kremą teptume ir ant uogienės sluoksnio, arba naudotume skystesnę uogienę, nes dabar prie uogienės sluoksnio sausainiai buvo ne pilnai suminkštėję. Taip pat naudojant Selgos sausainius, žinokite, jog pritrūksite dviejų sausainių 🙂 Tad torto viršutinio sluoksnio viduriukas yra užpildytas kremu. Ir tai, beje, buvo sutikta su džiaugsmu, nes kremo visur mums galėjo būti truputį ir daugiau.
Šokoladinių sausainių ir grietinės tortas
Užtruksime:
Pagaminsime: 9 porcijos
Kaloringumas: 344 kcal / porcija
Ingredientai:
- 2 pak. (po 180 g) šokoladinių kvadratinių sausainių
- 400 g grietinės 30% riebumo (kitą kartą naudočiau 500 g)
- 2 v.š. cukraus
- apie 100 g uogienės
Instrukcijos:
- Ant lėkštės ar padėkliuko sudėti sausainius 3×3.
- Inde sumaišyti grietinę su cukrumi.
- Trečdalį grietinės kremo užtepti ant sausainių.
- Sudėti antrą sluoksnį sausainių.
- Sutepti sausainius uogiene.
- Sudėti trečią sluoksnį sausainių.
- Sutepti pusę likusio grietinės kremo ant sausainių.
- Sudėti paskutinį sluoksnį sausainių.
- Likusį grietinės kremą paskirstyti ant torto viršaus.
- Tortą statyti į šaldytuvą nakčiai, kad į sausainius susigertų kremas ir jie suminkštėtų.
- Prieš pateikiant tortą, galima papuošti tortą šviežiomis uogomis, tarkuotu šokoladu arba kitais pasirinktais/turimais priedais.
- Skanaus!
Šaltinis: Berniukai virtuvėje (Ekspress leidyba, 2008)