Varškės ir morkų apkepas
- Details
- Leave a Comment
Atėjus pavasariui, nors ir kalendoriniam, nori nenori akys pradeda krypti į šviesesnes šiltesnes spalvas. Morkos tam puikia tinka! Apkepas nuo jų pasidarė labai gražios oranžinės spalvos. Kadangi naudojau avižų sėlenas, tai truputį apkepą nuspalvino kiek pilkesne spalva. Tad jei norite šviesesnės – naudokite manų kruopas.
Kas liečia morkas, geriausia naudoti jaunas morkytes, kurios neturi morkiško skonio. Vieną kartą kaip tik tokias naudojau, tai apkepas labai patiko visiems. Kitą kartą man ne taip pasisekė ir apkepe jaučiau tą morkišką skonį, bet tik vos vos. Ir tai jį išgelbėjo.
Varškės ir morkų apkepas
Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 266 kcal / porcija
Ingredientai:
- 400 g kreminės varškės
- 150 g morkų
- 4 kiaušiniai
- 3 v.š. cukraus
- 6 v.š. avižų sėlenų arba manų kruopų
- 1 a.š. kepimo miltelių
- džiūvėsėlių ir sviesto formai patepti
Instrukcijos:
- Įjungti orkaitę ir nustatyti 180°C temperatūrą.
- Morkas sutarkuoti smulkia bulvių tarka.
- Visus produktus sumaišyti inde.
- Kepimo formą ištepti sviestu ir apibarstyti džiūvėsėliais.
- Tešlą supilti į kepimo formą.
- Kepti 30-45 minutes, priklausomai nuo to naudojamos kelios nedidelės formelės ar viena didelė.
- Skanaus!
Šaltinis: Receptų medis