Menu

Varškės ir morkų apkepas

  • Varškės ir morkų apkepas
  • Varškės ir morkų apkepas
  • Varškės ir morkų apkepas
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Varškės ir morkų apkepas


Autorius: Aušra

Data:

Atėjus pavasariui, nors ir kalendoriniam, nori nenori akys pradeda krypti į šviesesnes šiltesnes spalvas. Morkos tam puikia tinka! Apkepas nuo jų pasidarė labai gražios oranžinės spalvos. Kadangi naudojau avižų sėlenas, tai truputį apkepą nuspalvino kiek pilkesne spalva. Tad jei norite šviesesnės – naudokite manų kruopas.

Kas liečia morkas, geriausia naudoti jaunas morkytes, kurios neturi morkiško skonio. Vieną kartą kaip tik tokias naudojau, tai apkepas labai patiko visiems. Kitą kartą man ne taip pasisekė ir apkepe jaučiau tą morkišką skonį, bet tik vos vos. Ir tai jį išgelbėjo.

Varškės ir morkų apkepas

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 266 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 400 g kreminės varškės
  • 150 g morkų
  • 4 kiaušiniai
  • 3 v.š. cukraus
  • 6 v.š. avižų sėlenų arba manų kruopų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • džiūvėsėlių ir sviesto formai patepti

Instrukcijos:

  • Įjungti orkaitę ir nustatyti 180°C temperatūrą.
  • Morkas sutarkuoti smulkia bulvių tarka.
  • Visus produktus sumaišyti inde.
  • Kepimo formą ištepti sviestu ir apibarstyti džiūvėsėliais.
  • Tešlą supilti į kepimo formą.
  • Kepti 30-45 minutes, priklausomai nuo to naudojamos kelios nedidelės formelės ar viena didelė.
  • Skanaus!

Šaltinis: Receptų medis

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Dešrelės tešloje

Dešrelės tešloje

Dar vienas iš tų greitai padaromų, daug pastangų nereikalaujančių receptų, kas man dabar itin aktualu. O ir pieniškų dešrelių kaip visada pas mus daug. 🙂

Žuvies apkepas su porais ir morkomis

Žuvies apkepas su porais ir morkomis

Mūsų šeimyna žuvies valgo itin mažai, gal dėl to, kad per mažai skanių receptų atradę. Bet šis receptas mums patiko ? Bus dabar ką gaminti iš žuvies bent retkarčiais.

Morkų tortas

Morkų tortas

Skanus tortukas (ar tai pyragas), ypatingai kitą dieną, nes pasidarė daug sultingesnis.

Varškės desertas su rabarbarais

Varškės desertas su rabarbarais

Desertas gamintas praeitais metais net kelis kartus. Tačiau nespėjau laiku įdėti, o kaip žinia pavėluotai įdėti receptai, nėra labai įdomūs, tad palaukiau metukus, kurie pralėkė tikrai labai greitai.

Man ta švelni rabarbarų rūgšelė su kreminiu varškės kremu labai labai patiko. Kiti taip pat liko neabejingi. Rabarbarai darže jau paaugo ir šią savaitę ketinu vėl kartoti šį desertą.

Kalakutienos ir ryžių troškinys su morkomis ir žaliaisiais žirneliais

Kalakutienos ir ryžių troškinys su morkomis ir žaliaisiais žirneliais

Ganėtinai paprastutis troškinys, kuriame pagrindine gaida sužaidžia prieskoniai. Tad derinkite pagal savo skonį, bandykite ir eksperimentuokite. Mums, kario mylėtojams, tikrai labai skanu ir net nesudaro didelio skirtumo ar naudosit kalakutieną, ar vištieną.