Baltųjų pupelių ir saulėje džiovintų pomidorų salotos
- Details
- Leave a Comment
Paskutiniu metu mane labai patraukė ant pupelių. Išsiverdų dabar jų jei ne kiekvieną savaitę, tai bent kas antrą arba pakaitomis su avinžirniais. O tada jau fantazuoju – dedu į troškinius, sriubas, salotas. O buvo laikai kai pupelių iš viso nepasigesdavau. Nebent tik pasiilgdavau mamos virtos pupelių sriubos, kuri man nuo vaikystės būdavo bene skaniausia sriuba.
Kartą išbandžiau šias salotas su džiovintais pomidorais. Buvo kažkas naujo, gal kiek neįprasta, bet skanu. Nuo to laiko jau gal keturis kartus gaminau ir labai greitai suvalgydavom. Korekcijų reikėjo receptui minimaliai, tad manau jis tikrai gerai yra išdirbtas. Išsisaugau ir rekomenduoju išbandyti ir kitiems.
Baltųjų pupelių ir saulėje džiovintų pomidorų salotos
Užtruksime:
Pagaminsime: 4 porcijos
Kaloringumas: 314 kcal / porcija
Ingredientai:
- 2 v.š. aliejaus
- 1 skiltelė česnako
- 425 g virtų pupelių
- 1 raudonas svogūnas
- 125 g saulėje džiovintų pomidorų aliejuje, nusausintų
- 40 g (apie 6 didelių) juodųjų alyvuogių
- 20 g (apie 2 kupini a.š.) kaparėlių
- 2 a.š. čiobrelio, smulkintų
- 1 v.š. petražolių lapelių, smulkintų
- 1 v.š. aliejaus, kuriame mirko džiovinti pomidorai
- 2 v.š. citrinos sulčių
- druskos
- pipirų
Instrukcijos:
- Susmulkinti česnako skiltelę ir pakepinti įkaitintame aliejuje keptuvėje, kol pradės ruduoti.
- Į indą supilti virtas pupeles ir pakepintus česnakus.
- Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais. Sudėti į indą su pupelėmis.
- Džiovintus pomidorus supjaustyti juostelėmis. Suberti į pupeles.
- Kaparėlius ir juodąsias alyvuoges pasmulkinti ir taip pat suberti į pupeles.
- Pagardinti salotas citrinų sultimis, žolelėmis ir prieskoniais. Lengvais judesiais išmaišyti.
- Salotas uždengti ir dėti į šaldytuvą bent pusvalandžiui pasimarinuoti.
- Skanaus!
Šaltinis: Impossible is nothing