Varškės ir ruginių miltų bandukai, o gal sausainiai?
- Details
- Leave a Comment
Recepto autorė sako, kad tai sausainiai, bet pas ją ir forma jų sausainiška. O pas mane jie rutuliukai, tai tekstūra gaunasi tokia tarp sausainių ir bandelių, todėl vadinam juos bandukais. Pirmą dieną išorė būna švelniai traški, o vidus minkštas. Antrą dieną – išorė suminkštėja. Šeimoje gerbėjų turim ir pirmos, ir antros dienos bandukams. Taip kad visiems tinka, svarbu išsaugoti kitai dienai. Be to, kaip matote iš produktų sąrašo, saldumas čia vos iš vieno šaukšto medaus, tad bandukai vos vos salstelėję. Iki sausainių mūsų suvokimu toli 🙂 Bet prie saldžios kavos labai skaniai valgosi (vaikams ir be kavos labai skanu 😉 ).
Ruginius miltus saldžiuose kepiniuose kažkodėl prisibijau naudoti. Atrodo, kad saldiems kepiniams tik kvietiniai tinka, tačiau po truputį šį požiūrį bandau pakeisti ir tai puikiai sekasi.
Varškės ir ruginių miltų bandukai, o gal sausainiai?
Užtruksime:
Išeiga: apie 27 bandukus
Kaloringumas: 42 kcal / porcija
Ingredientai:
- 200 g varškės
- 50 g sviesto
- 1 v.š. medaus
- 1 kiaušinis
- 100 g ruginių miltų
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 1 a.š. vanilinio cukraus
Instrukcijos:
- Įjungti orkaitę ir nustatyti 180°C temperatūrą.
- Sviestą ir medų išlydyti.
- Inde sumaišyti visus ingredientus. Turi gautis panaši į plasteliną masė.
- Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
- Drėgnomis rankomis formuoti graikinio dydžio rutuliukus ir dėti į kepimo skardą paliekant 2 cm tarpus.
- Rutuliukus švelniai paspausti pirštais, jei norite gauti sausainius, o ne bandukus.
- Kepti orkaitėje 15-20 minučių.
- Skanaus!
Šaltinis: Eat me!