Grikių salotos pietums į darbą
- Details
- Leave a Comment
Ryt vėl pirmadienis… Paskutiniu metu sekmadienio pusdienis dažniausiai skiriamas pasiruošti maistą ateinančiai savaitei, kad bent kažkiek ją palengvinti. O geriausia savaitės pradžia – lengvi pietūs. Šias salotas jau gaminomės ne kartą ir galiu pasakyti, kad mums labiausiai patinka jos su nekepintais grikiais, tačiau Jūs naudokite ką turite arba kas labiau patinka. Čia pateikiu mūsų variantą.
Grikių salotos pietums į darbą
Užtruksime:
Išeiga: 2 porcijos
Kaloringumas: 450 kcal / porcija
Ingredientai:
- 150 g grikių, nekepintų
- 8 vyšniniai pomidorai
- 2 jaunų svogūnų laiškai
- 100 g salotų(naudojau 60 g Iceberg salotų ir 40 g jaunų špinatų lapelių)
- 2 kiaušiniai, kietai virti
- druskos
- pipirų
- 2 v.š. aliejaus, geriau neutralaus skonio
- 2 v.š. natūralaus obuolių acto (arba pagal skonį)
Instrukcijos:
- Grikius užmerkti ir palikti brinkti per naktį.
- Kitą dieną grikius gerai praplauti po tekančiu vandeniu.
- Grikius sudėti į puodą, užpilti šviežiu vandeniu, įberti druskos ir užvirti. Kai užvirs, vandenį nupilti ir leisti grikiams atvėsti.
- Atvėsusius grikius sudėti į indelius.
- Ant viršaus sudėti smulkintas salotas, svogūnų laiškus, kapotus kiaušinius ir pjaustytmus pomidorus.
- Ant viršaus užpilti aliejaus ir natūralaus obuolių acto. Paskaninti druska ir šviežiai maltais pipirais.
- Indelius uždengti ir padėti į šaldytuvą laukti darbingos dienos, kai nebus laiko pasiruošti skanių pietų.
- Skanaus!
Šaltinis: Širšių lizdas, kuris adaptavo Virtuvės mitų griovėjų knygos „7 Ingredientai” receptą.